Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Så blir du en framgångsrik entreprenör – 7 tips

cover

Kvadrat är ett livsstilsbolag beståendes av hundratals framgångsrika entreprenörer som allihop gör sin egen grej och driver sina egna bolag.

Men vad kännetecknar egentligen en entreprenör? Jo, en entreprenör är en person som har en idé som hen tror på och brinner väldigt starkt för. En bra affärsidé är dock bara några rader på ett papper – det är själva genomförandet, med alla hinder och svårigheter kombinerat med framgångar, som är själva entreprenörsskapet. Egenskaper som stark vilja och envishet är därmed bra att besitta som entreprenör. En bra entreprenör förväntas även kunna organisera verksamheten såsom till exempel skaffa kapital, rekrytera bra medarbetare, hitta de rätta produkterna etc.

hur blir man då en framgångsrik entreprenör? Vi har 7 tips:

1. Passion! Jobba med något som du älskar. På det sättet blir det lättare att vara hållbar och orka långsiktigt. Det är viktigt att ditt företag är din bebis och att du bryr dig om och tror på det… även när ingen annan gör det.

2. Långsiktighet! Se ditt företag och din idé som en hinderbana som du ska ta dig igenom med allt vad det innebär. Det kommer att uppstå hinder, och du måste ta dig över dem för att ha en chans att nå målet. Försök att se den större bilden (fastna aldrig vid kortsiktiga tabbar och svackor) – även när saker går emot dig.

3. Behåll kärnan. Som entreprenör måste du ibland kompromissa och vara flexibel, det finns inga sätt att komma runt det. Däremot så ska du aldrig kompromissa i de riktigt stora frågorna såsom vision, syfte och mål. Kompromissar du där så är det helt plötsligt ett annat bolag du har, och inte det du en gång brann för, och det kan dessutom bli väldigt spretigt.

4. Se till att synas och höras! Skaffa en blogg, en Facebook-sida, en LinkedIn-sida eller en annan plattform där ni kan synas, höras och framförallt kommunicera med andra. Detta för att bygga ert varumärke och därmed öka kännedomen kring ert bolag.

5. Livskvalitet föder framgång! Se till att hålla en hög livskvalitet och vårda dina relationer. Det är bevisat att goda relationer ger en högre livskvalitet. Din familj, din eventuella partner eller dina vänner kommer du att behöva i tuffa tider. Goda relationer ger dig dessutom mycket energi och glädje, och sådant märks. Om du inte har roligt och trivs med din omgivning så kan det vara svårt att orka lägga ner all den tid och energi som behövs för att driva ett bolag.

6. Var ditt varumärke! Som egenföretagare, och framförallt som grundare, är du ditt företags livs levande varumärke alla timmar på dygnet. Hur du är mot andra speglar inte bara hur andra ser på dig – utan också vilken laddning ditt bolag får. Så se till att ha den utstrålning som du vill att ditt företag ska stå för.

7. Det är aldrig försent att bli entreprenör! Det finns en föreställning om att alla entreprenörer är 23 år gamla. Det stämmer inte! Många entreprenörer är i 35-40-årsåldern och har andra karriärer i bagaget. Om du har en bra affärsidé och en stark vilja så finns det ingen anledning att inte prova lyckan bara för att du är över 25. Tvärtom så är livs- och arbetserfarenhet är en stark fördel.

Inspirerades du av det här inlägget? Läs då också ”Så lyckas du som konsult”.

Till detta blogginlägg har vi inspirerats av Privata Affärer, Entreprenör24 & Företagsamheten.se