Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Balans föder lycka – lycka föder framgång

cover

Man brukar säga att lycka föder framgång. Men hur blir vi lyckliga och når framgång om vi inte är riktigt där? Om det nu är så att lycka föder framgång, vad är det då som föder lycka? Vi tror att det delvis är balans som föder lycka – och som i sin tur alltså är nyckeln till framgång. 

Skapa balans – Fördela din tid på rätt sätt

Vi tänker att tiden för en hel vecka motsvarar 100%. Detta för att få kontroll på sin tid och för att kunna fördela den på ett jämnt sätt. För att uppnå en harmonisk balans i livet kan tiden fördelas på följande sätt

  • 33% till familj och vänner.
  • 33%  till arbete.
  • 33% till hälsa och nöjen. 

Så om vi då lägger till exempel 50% av vår vakna tid på arbete så blir det ynka 25% kvar vardera till de övriga områdena. Och visst verkar det inte sunt att vi minskar tiden till det viktigaste vi har; familj, vänner, hälsa och nöjen? Vi kommer automatiskt i obalans för att vi har prioriterat fel, och det blir ringar på vattnet i långa loppet. Om vi, istället för att sträva mot att bli lyckliga eller framgångsrika, först siktar på att skapa och bibehålla balans – ja, tänk vad det kan innebära. 

När vi upplever balans har vi känslan av att livet flyter på, och allt känns enklare. Så kanske är det där vi ska börja – med själva balansen. Kanske resulterar en jämn och harmonisk balans i lycka. Vilket i sin tur resulterar i framgång. Eller vad tror ni?