Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Så får du vardagspusslandet att gå ihop: “Starta eget och ta kontroll över din tid”

cover

Mohamed Osman är en nyfiken, driven och initiativrik konsult vars huvudsakliga kompetens ligger inom test. Han har även erfarenhet av validering, verifiering och användbarhet, samt en kandidatexamen inom informatik och systemvetenskap med inriktning på kommunikation, information och design. Vi fick chansen att prata med Mohamed om livet som egenföretagare, vardagspusslande och om drömmen att en dag jobba i Somalia.

Hej Mohamed. Kan du berätta lite om ditt företag och om din tid på Kvadrat?
– Jag har varit på Kvadrat sedan 2011 och just nu är jag på uppdrag hos Arbetsförmedlingen som testledare. Just nu har vi två nya utvecklingsprojekt och vidareutveckling av befintliga system igång samtidigt så det är en stor utmaning, men det passar mig bra – jag är en person som trivs när det händer mycket. Dessutom har jag en del andra affärsidéer igång som bland annat riktar sig till den somaliska marknaden. Jag har själv mina rötter i Somalia och jag hoppas kunna få möjlighet att jobba delar av året där nere.

Vad spännande! Vad gör du när du inte jobbar? 
– När jag inte jobbar är det familjen som gäller! Jag har två tjejer på 6 och 3 år och det är fantastiskt att följa med deras resa genom livet. När vi inte hittar på saker tillsammans så upptas en hel del av tiden av deras fritidsaktiviteter. För egen del så gillar jag att träna och resa. Jag är aktiv i en basketförening i Rinkeby där jag spelar med herrarnas division 4 lag – dock så hinner jag inte riktigt lika mycket som förr.

Upplever du att du sparar tid som egenföretagare inom Kvadrat? 
– 
Absolut! Jag väljer vad som är viktigast, till exempel när det gäller aktiviteter utanför jobbet. Som anställd konsult så går det mycket tid åt saker som egentligen inte är direkt kopplat till ditt arbete. Allt sådant slipper jag som som egenföretagare inom Kvadrat. Jag kan fokusera på själva kärnan i det jag gör och är duktig på. Kvadrat möjliggör också att jag inte missar marknadstrender, utbildningar, tekniker och annat som är viktig för att hålla sig ajour. Men allt på mina egna villkor! 

Hur får du det eviga vardagspusslandet att gå ihop? Vabbande, tandläkare, hämta på dagis och skola och allt vad det innebär? 
– Eftersom att jag själv, och tillsammans med mina kunder, styr över min tid så underlättar det också i vardagspusslandet hemma. Jag förväntas inte jobba 40 timmar i veckan, utan kan själv bestämma hur jag ska lägga upp min tid och mitt jobb. Det är avgörande i mitt vardagspussel! 

När vi är inne på ämnet vardagspussel – vad är ditt bästa tips till yrkesmänniskor som tycker att det är svårt att få ihop just vardagspusslet? 
– En mening: Starta eget och ta kontroll över din tid!

Slutligen, vad är det roligaste med att vara egenföretagare och entreprenör inom Kvadrat?
– Som egenföretagare inom Kvadrat får jag det bästa av två världar! Jag kan själv styra över min tid och ekonomi, samtidigt som jag kan njuta av det bästa med att vara anställd; att ha medarbetare och ett nätverk som jag kan vidareutvecklas i och ha roligt tillsammans med utan den eviga undran om vad min medarbetare har för lön. 

Tack för dina svar, Mohamed! Vill du veta med om Mohamed? Då går du in här