Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

“Det bästa med mitt jobb, och det som driver mig, är nog främst glädjen och teamkänslan som uppstår under och efter ett event”

cover

I grund och botten har de flesta av oss som mål i livet att bli lyckliga. Med tanke på att vi faktiskt spenderar en stor del av livet på jobbet så är det A och O för vårt personliga välmående att vi trivs med de vi gör och med de människor vi omger oss med under våra arbetsdagar. Undersökningar har visat att småföretagare tillhör den yrkesgrupp som är lyckligast och eftersom Kvadrat faktiskt består av just en samling glada småföretagare så ser vi det som vår plikt att se till att Kvadratarna fortsätter att hålla uppe den trenden.

För att lyckas med detta satsar vi på att stärka glädjen och gemenskapen för att alla våra konsulter skall känna sig uppskattade. Det kan vara allt från fester och events, till härliga resor med kollegorna – och den gemensamma nämnaren för allt detta är Eva Ljungström! Eva är evenemangsansvarig på Kvadrat och jobbar med att skapa en feel-good stämning. Vi tar och lär känna henne lite bättre!

Hej Eva! Kan du berätta lite om ditt jobb på Kvadrat?
– När någon frågar vad jag jobbar med, så brukar jag inleda med att säga att jag har världens roligaste jobb och när jag väl berättat klart så brukar de flesta hålla med mig.
Eftersom jag har jobbat så länge på Kvadrat har jag sysslat med det mesta. Jag började med att vara ansvarig för ekonomi, fakturering och löpande bokföring. Därefter gick jag över till att jobba med marknadsföring, information och kommunikation. Eftersom att jag är marknadsekonom i botten så passade det mig som handen i handsken. Under hela den här tiden jobbade jag parallellt med att utveckla Kvadrats kultur och driva alla events som vi har. Med tiden växte vi och bildade dotterbolag på flera orter i Sverige och min tjänst blev mer och mer inriktad på events. Idag jobbar jag uteslutande med olika evenemang, både interna och externa. Grundsyftet med alla våra events är att stärka kulturen i Kvadrat och att hjälpa våra konsulter att bli världens lyckligaste yrkesmänniskor.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb, och det som driver mig, är nog främst glädjen och teamkänslan som uppstår under och efter ett event. Att få vara med och bygga gemenskap och tillit i företaget gör mig både stolt, engagerad och glad. Eftersom att jag älskar att knyta kontakter och vara spindeln i nätet när det händer, så kan jag inte komma på ett mer passande jobb än evenemangsansvarig. Dessutom är det ett fritt jobb som ger mycket utrymme till kreativitet och nytänkande, och det gillar jag.

Vad är formeln för ett lyckat event, tycker du?
– Ett lyckat event för mig är ett event där jag som gäst får med mig en ny insikt, eller något tänkvärt, som jag kan ha nytta av. Det är alltid min strävan att leverera ett mervärde, och inte bara en upplevelse som konsumeras på plats.

Berätta om det event du är mest stolt och nöjd över!
– Oj, det var inte helt lätt… Jag har nog två event som toppar listan. Det ena är Kvadrats Milleniumfest och det andra är en företagsresa till Jordanien. Bägge eventen var en stor utmaning både rent planeringsmässigt, men också att få all logistik att fungera på plats.

Vilka är dina bästa tips för att planera en lyckad dag, resa eller event?
1. Se till att du vet syftet med eventet; vad det ska leda till och önskat resultat. Allt detta bör vara förankrat hos den person som beställer eventet eller är ytterst ansvarig.
2. Var ute i god tid. Gör tidigt en projektplan med datum, deadlines och budget.
3. Var ärlig. Både mot din beställare och dina leverantörer. Det finns inget att vinna på att undanhålla information eller spela ut leverantörer mot varandra.
4. Se till att du har marginaler, både när det gäller tid och till budget. Då slipper du tråkiga överraskningar när detaljplaneringen kommit på plats.
5. Glöm aldrig att djävulen bor i detaljerna.

Tusen tack för dina svar Eva, och tack för att du hjälper till att göra Kvadrat till en bättre arbetsplats!