Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

”Min förhoppning är att alla deltagare får något nyttigt och intressant med sig hem…”

cover

I februari gjorde Kvadratdagen i Malmö stor succé och drog fullt hus på Malmö Live. Den 26 maj bjuder Kvadrat Malmö in till ännu en härlig Kvadratdag med inspirerande föreläsningar, mingel, nätverkande och naturligtvis god mat och dryck. Inför eventet har vi passat på att prata lite med Helen Asklund, VD för Kvadrat Malmö, för att höra vad besökarna kan vänta sig av den kommande Kvadratdagen, och naturligtvis, vad hon själv har för förväntningar.

Hej Helen! Förra Kvadratdagen i Malmö blev ju en riktig succé! Vad tror du att det var som gjorde den så bra?
– Vi hade ett par väldigt intressanta föreläsare som pratade om ämnen som berör och påverkar många människor i regionen, där kombinationen av Lean processer i sjukvården, Max4 lab samt en inspirations föreläsning om medvetna val var väldigt lyckosam. Att vi var i en fantastisk miljö i en nyöppnad lokal på Malmö Live bidrog naturligtvis också till det härliga helhetsintrycket.

Vad skiljer denna Kvadratdagen från förra och vad kan besökarna vänta sig?
– Föreläsarna är nya inför den kommande Kvadratdagen. Vi har dessutom valt att denna gången erbjuda några externa föreläsare en möjlighet att berätta om de ämnen som de brinner för och som jag tror kan intressera många. Liksom förra gången har vi valt att fokusera på ämnen med ett tydligt framtidsfokus. Besökarna kan också förvänta sig en hel del tid för att mingla, vilket är något som jag tycker är viktigt när man anordna en Kvadratdag, och därför ges det extra tillfälle för mingel både före och efter föreläsningarna.

”Kvadratdagen är ett sätt för oss att stärka vårt varumärke i våra regioner, men också ett sätt för oss att kunna skapa möjligheter till nya möten mellan många människor oavsett roll, företag, kompetens eller intresse”

Peter Nordgaard, Caroline Lindberg och Peter Åberg kommer att föreläsa under dagen. Vad var det som gjorde att ni valde just dessa tre föreläsare?
– Vi har intervjuat en del av deltagarna som var med på förra Kvadratdagen och tagit hänsyn till deras åsikter och önskemål om vilka ämnen vi skall beröra – och som tidigare nämnt så har vi dessutom valt att att bjuda in externa föreläsare i form av Peter Nordgaard och Peter Åberg. Peter Nordgaard kommer att beröra spännande ämnen som digitala pengar och hur detta förändrat vårt sätt att se på betalning via nätet. Vår egna Kvadratare Caroline Lindberg kommer sen att berätta om Employer Branding och var detta kommer att ta oss i framtiden. Sen blir det en spännande avslutning med Peter Åberg om konsten att utmana sig själva, om människans begränsning och till vilka höjder vår inställning faktiskt kan ta oss. Alla tre är väldigt duktiga föreläsare – och som ett plus har de väldigt härliga personligheter!

Vad har Kvadratdagen för betydelse för Kvadrat? Varför anordnar ni den?
– Den betyder väldigt mycket för oss på Kvadrat. Kvadratdagen är ett sätt för oss att stärka vårt varumärke i våra regioner, men också ett sätt för oss att kunna skapa möjligheter till nya möten mellan många människor oavsett roll, företag, kompetens eller intresse.

Som VD för Kvadrat Malmö, vad är dina förhoppningar och förväntningar på den kommande kvadratdagen?
– Min förhoppning är att alla deltagare får något nyttigt och intressant med sig hem och att man känner sig fylld med ny energi och inspiration av Kvadrat och dess föreläsare. Jag hoppas också att alla skall får en känslan av vad Kvadrat är för företag och vilka fina personligheter som finns hos oss – Och så klart, att man går hem och undrar när det blir en Kvadratdag nästa gång…

Helen-Asklund200x200-150x150

Helen Asklund, VD Kvadrat Malmö

 

Tack för din tid och stort lycka till den 26 maj, Helen!

Här kan du läsa mer om Kvadratdagen i Malmö! Och du, det finns fortfarande ett par platser kvar, så om du inte redan anmält dig – skynda dig in och gör det här!