Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Rekordhöga resultat i undersökning om engagerade medarbetare

cover

Undersökningar som gjorts de senaste åren visar att det är egenföretagarna som utgör den lyckligaste arbetsgruppen, men detta är ingen nyhet för oss på Kvadrat. Att vi ska ha världens lyckligaste yrkesmänniskor har varit Kvadrats vision sedan företagets start för över 25 år sedan. För att vidare undersöka sambandet mellan egenföretagare och lycka gjorde Kvadrat en så kallad eNPS-mätning, Employee Net Promoter Score, bland våra entreprenörer och egenföretagare, och resultatet var häpnadsväckande.

Att vi är på rätt väg i vår strävan mot att arbeta med världens lyckligaste yrkesmänniskor visade sig tydligt i undersökningens då vi stolt kunde visa upp ett resultat på hela 62 poäng – ett resultat som är ett av de högsta eNPS-indexen som uppmätts i Sverige. 62 poäng är ett exceptionellt högt och unikt tal för ett svenskt företag och kan sättas i jämförelse med ett snitt i Sverige på 11.Peter-Ewers

– Vår vision har alltid varit att bygga ett företag med vikt på att skapa en arbetsform som passar för det liv våra medarbetare vill leva. Vi ger våra konsulter chansen att vara egenföretagare och entreprenörer men inte ensamma, och det är otroligt roligt att se, svart på vitt, att vi faktiskt lyckats infria den känslan och att vi faktiskt hjälper dem att bli lyckligare yrkesmänniskor, säger Peter Ewers, VD för Kvadrat.

Att använda sig av eNSP-undersökningar blir allt vanligare bland svenska företag. Undersökningen plockar fram ett mått för hur villiga medarbetarna inom en organisation eller ett företag är att rekommendera sin arbetsplats till vänner och bekanta.