Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Teknik, ledarskap och 136 mil i Fjällen

cover

Att balansera teknik och människor är inte alltid det lättaste – framförallt inte i en process av förändring. Det vet vår konsult Seth Gustafsson. Seth har en lång och framgångsrik karriär som Interimschef, Förändringsledare och Projektledare. Seth är både utbildad civilingenjör och kommunikolog och besitter ofta roller som kräver avancerade ekonomiska och tekniska kunskaper, samtidigt som det är en avgörande faktor att ha god hand med människor – en kombination som är varken enkel eller självklar. Seth vet vad som krävs för att lyckas inom detta och vi fick chansen att prata med honom om hans spännande karriärval där han får kombinera det bästa av tre världar – teknik, förändring och möten med människor!

Hej Seth! Berätta lite om ditt företag?
– Norrbiten AB grundades av min far som efter pensionen från Telia ville fortsätta jobba, fast som konsult inom Telekom. Jag gick in som delägare 2013 för att själv kunna ta på mig uppdrag som Managementkonsult och samtidigt få vara fri att välja uppdrag som jag brinner för.

Du är både utbildad Civilingenjör och Kommunikolog? Hur kom det sig att du ville kombinera dessa två områden och hur hjälper det dig i ditt arbete idag?
– Det var mitt intresse för teknik som fick mig att vilja bli Civilingenjör och efter avslutad utbildning så insåg jag att min styrka och passion är att leda grupper och organisationer. Samtidigt som jag jobbade som ledare gick jag därför kortare ledarskapsutbildningar och läste mycket om olika modeller och metoder man kan ta hjälp av för att lyckas med ledarskapet. Den utbildning som gett mig absolut mest är den inom Kommunikologi. Kommunikologi är en meta-disciplin, det vill säga att den är varken en metod eller modell, vilket var en av anledningarna till att jag fastnade för Kommunikologin. Jag hade lärt mig så många metoder och modeller inom ledarskap så jag hade fått nog och ville ha en förståelse för vad förändringsarbete faktiskt består av – vilket var precis det jag fick i utbildningen till Kommunikolog. Förståelsen som jag erhållit har lett till att jag numera blivit duktig på att förstå vilken/vilka metoder eller strategier som är nyttiga för gruppen eller organisationen jag jobbar med.

”Innan Kommunikologiutbildningen var jag som en snickare med en stor verktygslåda innehållandes en massa verktyg, men inte särskilt säker på hur jag skulle hantera verktygen”

Nu kan jag bedöma vilka verktyg som behövs och anpassa dem för objektet och när det dyker upp nya verktyg kan jag bedöma om de är nyttiga för mig i mitt arbete eller om jag redan har ett verktyg som fyller samma funktion.

Du har arbetat mycket med förändringsarbete och verksamhetsförbättring. Vilka är de största och vanligaste utmaningarna du möter i arbetet med förändring?
– Utmaningarna skiljer sig ofta åt i uppdragen. Det har varit grupper som inte samarbetar eller projekt som drivs utan genomarbetade tidsplaner eller budgetar. En av de svåraste utmaningarna är när människor inte jobbar mot organisationens eller projektets intention, alltså vad det vi gör ska leda till, och oavsett anledning till varför så vinner man väldigt mycket på att förankra intentionen hos alla. Det innebär inte bara att meddela intentionen utan även att samla in och reagera på de eventuella frågetecken eller farhågor som finns – ett arbete som behöver ges tid och kan vara svårt att prioritera istället för att ”sätta igång och jobba”.

Som civilingenjör inom industriell ekonomi är det viktigt att kunna hantera både avancerad teknik och människor. Du själv beskrivs i termer som modig, prestigelös och lugn. Vilka egenskaper skulle du säga är viktigast för att lyckas inom ditt område?
– Haha, modig, prestigelös och lugn såklart! Nädå, jag skulle säga att det räcker med god kännedom om sina egenskaper, styrkor och svagheter. För mig så tror jag att modet i kombination med prestigelösheten är väldigt viktigt – det gör att jag vågar stå upp för det jag tror på samtidigt som jag erkänner när jag har haft fel.

”Vid sidan av de personliga egenskaperna och teoretiska kunskaperna tycker jag att det är viktigt att kunna leda sig själv”

Precis som grupper och organisationer så har vi alla våra värderingar, visioner, ramar samt beteenden och har vi inte själva jobbat med dessa så blir det svårt att leda andra. Jag är inte ett dugg förvånad över att det finns många föredetta elitidrottare som är duktiga företagsledare eller föreläser om ledarskap. Dessa har verkligen lärt sig ledarskap från grunden genom att jobba med sig själv.

Vad är det bästa med att vara egenföretagare, enligt dig?
– Det bästa med att vara egenföretagare är att kunna välja uppdrag där jag kan göra skillnad samt att, mellan uppdragen, kunna ta sig tid att slappna av och förverkliga drömmar som behöver lite mer tid än några veckors semester. I år så har
jag ensam skidat längs med hela Svenska Fjällkedjan ifrån Grövelsjön i Dalarna till seth4Treriksröset längst i Norr. En häftig resa på 54 dagar och 136 mil som gick genom vacker natur och med intressanta möten längs vägen. Jag kunde ofta stanna upp och bara förundras av det vackra – speciellt minns jag de solnedgångar som kunde ta alla möjliga färger, eller paret vid sjön Juveln som bjöd in mig på en rejäl fika och en väldigt trevlig pratstund. De fysiska och psykiska utmaningarna under turen var en extra krydda som lärt mig en hel del om mig själv.

Tack för din tid Seth! Vill ni läsa mer om Seth så kan ni göra det i hans profil som ni hittar här!