Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Christian Berger – ny affärsområdesansvarig på Kvadrat

cover

Christian Berger lämnar – efter nio år som VD för LEAD – sin roll där för nya äventyr. Och det är inte vilka äventyr som helst – han kommer nämligen börja som affärsområdesansvarig hos oss på Kvadrat Linköping. Vi fick oss en pratstund med Christian, där vi lärde känna honom och fick höra vad han dels tänker om den resa han gjort fram till idag, och dels hur han ser på sin framtid hos Kvadrat.

Hej Christian! Berätta lite om dig själv, hur har du hamnat där du hamnade idag?
– Jag är född och uppvuxen i Norrköping, men flyttade till Jönköping där jag pluggade på en ekonomiutbildning. Jag har jobbat länge i inkubatorbranschen och har arbetat på LEAD sedan de två fristående företagsinkubatorerna i Norrköping och Linköping slogs samman. Jag blev tillfrågad om jag var intresserad av att driva den verksamheten och det var ju såklart något som var för spännande att tacka nej till. Sedan dess har det bara gått av farten de senaste nio åren. Det har varit en resa med fantastiska medarbetare och möten med bland annat en massa entreprenörer. Jag får ofta frågan om vad jag gör och får därefter ofta reaktionen att det låter som jag har ett fantastiskt jobb! Men, sen kommer man till en tidpunkt där det är dags att ta sig an nya utmaningar och tidpunkten har infallit sig för mig nu.

Du har jobbat som VD för LEAD under många år. Vad är det som lockar med rollen som affärsområdesansvarig hos oss på Kvadrat?
– Jag känner till Kvadrat och känner några av konsulterna som jobbar i Norrköping och Jönköping. Jag känner även VD:n för Kvadrat i Jönköping så jag har alltså kunnat följa företaget under en längre tid. Sen tilltalas jag av filosofin bakom företaget att skapa världens lyckligaste medarbetare och yrkesmänniskor. Det är även värdefullt med en tydlig värdegrund – precis som Kvadrat har. Och sen även att få vara med i en verksamhet som växer och satsar och som går bra – men att där fortfarande finns saker som kan utvecklas. Jag är jättetaggad på att få vara med på den här resan!

Ledarskapsrollen är du ju van vid, men vilka är de största utmaningarna med den uppgiften och hur är en bra ledare enligt dig?
– Några av de största utmaningarna är att jobba med kommunikationen och tydligheten – allt för att undvika misstolkningar och missförstånd och att verkligen få fram det man menar. Det är liksom grunden till vad jag ser som ett bra ledarskap. När jag, 2007 fick ansvar för LEAD, fick jag mycket ledarskapscoaching. Den resursen som stöttade mig sa: “Här har du ett gäng fantastiska medarbetare som är starka och drivna, och ska du lyckas få dem med dig, måste du få dem att vilja kliva ned i båten och liksom vara med tillsammans”. Den känslan skapar du genom att att göra dem delaktiga. Du måste vara transparent så de får god insyn i vad som sker och kanske ännu viktigare – varför – saker sker. Du måste även låta dem vara med och påverka och forma riktningen på verksamheten och låta dem få vara med i de stora och viktiga besluten som tas, så de känner en delaktighet. Lyckas du med detta, då kommer ni bli ett fantastiskt bra team och prestera oerhört bra och det tycker jag att vi har lyckats med. Vi har varit ett grymt gäng!

Vad brinner du för? Vad är din största drivkraft?
– Att prestera, förbättra och göra saker. Och att checka av att saker blir gjorda – det är viktigt för mig att skapa resultat – då mår jag bra!

Hur ser dina sommarplaner ut?
– Just nu är jag en vecka i Italien, sen ska jag tillbaka och jobba en vecka till. Efter det blir det nog mest en traditionell semester med min fru och våra två små barn. Bad och lek står på schemat och vi har en sjöbod, så vi ska väl åka båt och vattenskidor. Sen blir det en del utflykter till vänner och bekanta. Vi har inga storslagna planer, utan vi ska bara njuta av familj och vänner!

Varmt välkommen Christian!

Läs pressmeddelandet här

Vill du också bli Kvadratare?