Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

3 snabba med Rolf Kallenbäck

cover

Rolf Kallenbäck har jobbat med systemutveckling i arton år och har under sin resa inom IT-yrket fått vara med om storslagna förändringar. Han har många strängar på sin lyra och har arbetat med allt från arkitektur och programmering, till kravställning och projektledning. Såhär i semestertider passar vi på att köra 3 snabba med Rolf om både högt och lågt, om sommarplaner och framtidsutsikter!

Hej Rolf! Nu är det sommar och snart dags för uppladdning inför hösten. Hur kommer din arbetshöst se ut? Kommer du anta några nya utmaningar?
– Vi har ett större förändringsprojekt som drar igång hos en kund efter sommaren, så där räknar jag med att lägga det mesta av krutet. En annan sak som jag ser fram emot är de två avslutande sammankomsterna i en studiecirkel jag deltar i, där vi träffas var sjätte vecka i IASA’s, Sveriges IT-arkitekter, regi och har väldigt givande dragningar och diskussioner.

Vad tror du att vi kan tänkas se för nya trender inom din bransch under det kommande året?
– Jag tror att vi kommer att få se mer av konsekvenserna som de agila trenderna fört med sig. Till exempel microservices och business capabilities – snarare än SOA och business processes – alltså, mönster och metoder som passar bra för små självgående team.

Vad ska du att göra i sommar för att varva ner?
I år blir det Sverigesemester med familjen för hela slanten. Först ska vi till Stockholms skärgård och sedan vidare till Luleås skärgård. Under våren har jag ägnat mig åt några hobby-och-pro bono-projekt för att hålla mig uppdaterad inom modern webbutveckling. Det är riktigt roligt, så jag kommer säkert sitta en och annan kväll framför datorn och h4xxa javascript också.

 

Tack Rolf och ha en go sommar! Är du mer nyfiken på Rolf hittar du hans konsultprofil här eller vill du veta mer om hur du kan bli en Kvadratare så kan du läsa mer här