Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

3 snabba med Malin Rällsjö

cover

I veckans 3 snabba träffar vi Malin Rällsjö som är VD för Kvadrat Stockholm och som dessutom jobbar med rekrytering. Här får vi veta hur det gick till när hon hamnade på Kvadrat, vad man ska tänka på när man anställer någon och vad hon gör för att slappna av på somrarna.

Hej Malin! Du är alltså VD för kvadrat Stockholm. Hur hamnade du där?
Jag blev tipsad av en tidigare kollega som anslutit sig som konsult till Kvadrat något år tidigare. Jag hade bara hört talas om företaget genom ett par konsulter, men min upplevelse var att Kvadrat i stort sett var okänt på marknaden. Min före detta kollega tipsade mig om att Kvadrat letade efter någon för en AO-chefsroll och sa att hon gärna rekommenderade mig till tjänsten. Efter ett möte med dåvarande VD, säljare och ett stort gäng konsulter, fick jag jobbet och jag tackade ja. Fem år efter detta blev jag VD och allt som allt har jag varit på Kvadrat i hela 10 år nu – Kvadrat är ett företag som är lätt att gilla!

Vad är dina tre bästa tips att tänka på när man står inför att anställa någon?
Det är verkligen viktigt att ta reda på personens drivkrafter och värderingar och se till att de passar in på företaget och i gruppen. Dessutom är det klokt, och sparar tid för alla inblandade, att man redan från första mötet är tydlig med vilken roll och vilket ansvar som gäller så att förväntningarna blir rätt för den som ska anställas.

Sen är det den där magkänslan, kalla det vad du vill. När jag själv känt en liten tvekan har det förr eller senare visat sig stämma – det har hittills inte slagit fel. Forcera inte igenom en anställning, när du känner dig tveksam. Lyssna noga en extra gång på svaren och referenserna kring just det som gör dig tveksam och fatta därefter ditt beslut.

Vad gör du helst en ledig sommarkväll?
Blickar ut över kobbar och skär i Stockholms ytterskärgård från sittbrunnen i vår segelbåt i trevligt sällskap av familj och vänner. I vardagen går ju det mesta att påverka och därför är detta en härlig kontrast. För på sjön är det naturen, väder och vind som styr – det ger verkligen bra perspektiv och är fantastiskt avkopplande.

Tack för dina svar Malin och hoppas du får många sköna sommarkvällar på båten!


Vill du läsa mer om Kvadrat och världens lyckligaste yrkesmänniskor? Här gör du det!