Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kvadrats nya ansikten: Möt Ann-Sofie Danielsson

cover

Hösten symboliserar för många en skön nystart och i takt med att hösten drar igång passar vi på att välkomna ett gäng nya konsulter till Kvadrat. En av dessa är Ann-Sofie Danielsson. Ann-Sofie har länge arbetat inom IT-branschen och det hon främst fastnat för är att jobba inom testområdet med olika sorters testuppdrag. Nu är hon redo att ta sig an nya utmaningar och vi har fått äran att göra henne sällskap på den resan –  Varmt välkommen till Kvadrat, Ann-Sofie!

Hej!
Ann-Sofie Danielsson heter jag och börjar på Kvadrat den 1 september. Jag har arbetat inom IT-branschen hur länge som helst, nästan hela mitt yrkesverksamma liv, och då mestadels inom försäkrings- och banksektorn. En gång i tiden började jag som Cobol-programmerare och gick sedan vidare till att arbeta som systemansvarig och systemförvaltare under några år. I mitten av 1990-talet kom jag in på konsultspåret, och efter att ha arbetat med både krav och test fann jag tills sist att min plats var inom just testområdet.

Under ett par år har jag varit anställd, men vartefter tiden gått har konsulten inom mig vaknat. Jag har saknat utmaningen i att byta uppdrag och uppdragsgivare då och då och att inte själv få bestämma över min tid. Genom min man Johan kom jag i kontakt med Malin och Kvadrat, och efter att ha samtalat med Malin några gånger kände jag att Kvadrat var ett företag som kändes rätt för mig. Möjligheten att både vara egen företagare och ha ett nätverk omkring sig, är verkligen lockande. Utöver det erbjudas sociala sammankomster i olika former, något som är ett stort plus. Nu ser jag fram mot att få komma igång under hösten, helst med ett testuppdrag som inkluderar både testledning och test.

annsofieMin man Johan – som jobbar som egenkonsult inom IT – och jag bor i ett hus i Enskede. Jag har två egna söner och tillsammans har vi en dotter och en son. De är alla mer eller mindre vuxna nu, då den äldsta är 31 år och den yngsta 19 år. De två yngsta barnen bor hemma och går på universitetet, och hos oss bor även vår hund Cassie som är en jakt golden retriver. På fritiden går jag gärna promenader med Cassie och vi åker gärna skidor i svenska fjällen eller alperna. En annan favorit är att umgås med vänner med god mat och gott vin. Men – jag måste nog säga att vårt absolut största intresse är segling. Vi har en egen segelbåt och tillbringar mycket tid på sjön. Vi har seglat både långt borta och nära hemma, och båda alternativen har verkligen sin charm. Att se delfiner simma förbi fören på båten i Medelhavet är såklart svårlaget, men jag är faktiskt väldigt lycklig när nyfikna små sälar visar sig nära båten här hemma i Östersjön också!

Jag ser verkligen fram mot att komma igång och hoppas att vi ses i höst!

 


Är du också sugen att börja på Kvadrat kan du läsa mer här!