Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Malin Wiger: ”Det jag bäst gillar med min chefsroll är mångfalden”

cover

Malin Wiger arbetar som Delivery Manager och brinner för människor och teknik. Hon började sin karriär på Microsoft som konsult för fyra år sedan och är idag leveranschef med ett team på 22 konsulter i 12 olika länder. Malin är en av tre föreläsare som kommer att tala under Kvadratdagen i Göteborg den 8 september. I en personlig reflektion från sina år på Microsoft kommer hon att prata om megatrender, inom Mobile, Social, Big Data & Cloud, och hur vi vidare kan realisera värdet i dessa. Vi fick oss en pratstund med Malin såhär inför den stundande Kvadratdagen för att lära känna henne lite bättre. 

Hej Malin. Berätta lite om dig själv – vem är du?
– Jag är väl lite som alla andra – en unik individ med extra passion för människor och teknik. Jag älskar utmaningar och den utveckling som utmaningar ger. Jag både har och har haft förmånen att konstant utvecklas i dels arbetslivet och dels mitt privatliv, vilket jag ser som ett privilegium. Den privata utvecklingen behöver dock med fördel inte vara lika drastisk.

Du har jobbat på Microsoft i över fyra år. Hur hamnade du där och hur har din resa inom företaget sett ut?
– Jag blev headhuntad till en Service Delivery Manager-roll på Microsoft för lite mer än fyra år sedan. Efter knappt en månad tyckte chefen att det där med Cloud, alltså moltjänster, borde passa mig då man efterfrågade nomineringar från dotterbolagen i Western Europe. Jag tyckte det lät väldigt spännande och gick ganska snabbt in i en Cloud Delivery Executive-roll där jag på plats hjälpte våra kunder att hålla ihop helheten på resan från klassisk IT-miljö till Microsofts molntjänster – framförallt O365. I samband med en organisatorisk förändring sökte man nya ledare varav jag fick min nuvarande roll som Delivery Manager, där jag idag ansvarar för ett team i EMEA – Europe Middle East Africa.

Idag är du alltså chef över ett team som är utspridda i över tolv olika länder. Hur är det att arbeta så globalt?
– Då jag även har en passion för människor, är det inte helt överraskande att det jag gillar bäst med min chefsroll är mångfalden och vad det ger att ha så många olika kulturer, personligheter och bakgrunder i ett och samma team. En av de största utmaningarna jag möter i mitt arbete är de olika lokala regler och lagar som man behöver förhålla sig till i de olika länderna och kulturerna jag arbetar med och i. Att ha ett utspritt team på det viset som jag har, innebär också en hel del resande. Trots att det idag finns massor av fantastiska verktyg och lösningar som underlättar kommunikationen och samarbetet mellan oss, är det väldigt viktigt för mig att också möta mitt team i deras vardag och förstå deras utmaningar, vilket självklart innebär en hel del resande.

Du kommer att föreläsa på Kvadratdagen i Göteborg den 8 september, och då framförallt om trender inom big data & cloud. Kan du ge oss ett smakprov på vad vi kan vänta oss?
– Absolut. Vi ser tydligt hur plattformarna Social, Mobile, Big Data och Cloud påverkar både i det privata livet och i arbetslivet. Mitt fokus på Kvadratdagen är att ge ett smakprov på de förändringar och möjligheter som pågår, men också på vad man från ett företags -eller verksamhetsperspektiv bör fundera på för att realisera värdet av dessa.

Stort tack, Malin! Det ska verkligen bli spännande att höra din föreläsning den 8 september. Här kan du anmäla dig till Kvadratdagen i Göteborg som äger rum den 8 september.