Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Drygt 80 gäster när Kvadratdagen intog Göteborg

cover

Vilken kväll! Torsdagen den 8 september var det dags för Kvadratdagen att komma till Göteborg. Det var en fullpackad lokal på Ehive i centrala Göteborg, med drygt 80 minglande människor från alla möjliga olika branscher och med helt olika befattningar. Efter ett peppande välkomnande av Anna & Anna, som kom indansandes till låten Happy av Pharrell Williams och pratade om vad lycka är, var det dags för kvällens första talare.

Hans Kalldal, informationsspecialist från Kvadrat, pratade om hur man med ett medvetet informationsperspektiv skapar ett försprång i digitaliseringen, samt om hur stor del av arbetstiden många lägger på att leta efter information. Han konstaterade att den informationskulturen vi har för närvarande inte är hållbar, och att det behöver införas bättre system. Kanske till och med informationsledarskap? Sedan poängterade han det viktiga i att vi måste våga lyssna på ungdomarna. Och framförallt: Rätt information till rätt person i rätt tid.

Därefter var det dags för mat och dryck. Det var ett härligt sorl i lokalen under tiden, och det var många nya kontakter som knöts, många skratt som klingade och många visitkort som utväxlades.  

Malin Wiger från Microsoft gick sedan på för att prata om megatrender och om hur vi realiserar värdet utav dem. Hennes föreläsning gick väl i linje med Hans Kalldal, och det pratades mycket om digitalisering, data och information. Hon pratade även om hur vi måste ha i åtanke i allt vi gör, och ta hänsyn till, att alla har olika referensramar. Och inser vi inte det, så kommer vi inte komma långt.

Efter en bensträckare och ytterligare mingel gick kvällens sista talare på: Fredrik von Homeyer. Fredrik gav oss en häpnadsväckande berättelse om hans erfarenheter av ledarskap i Sudan. Han har under 3 års tid ansvarat för ett trädplanteringsprojekt som omfattade drygt 3000 personer i 5 olika byar i Saharas öken. Fredrik tog med oss på en resa där Saharas kultur, språk, klimat och religion utmanade honom rejält. Vi tog med oss hans tips om att satsa mycket tid på människor, våga gå utanför din komfortzon och bredda din målgrupp och bli vän med dina fiender – lägg tid och intresse på att förstå dem. Och framförallt: Fokus på människor. På riktigt.

Kvällen avslutades med att livebandet Red gick på och spelade, många skratt och ytterligare mingel och nätverkande. Tusen tack till alla gäster för en helt fantastisk kväll. Vi ses snart igen!

Här kan ni se en film från kvällen:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zpAioeFH66w&w=560&h=315]

Se alla bilder här