Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Nya kontakter och kompetensutbyte i fokus när Kvadrat bjöd in till kvinnlig nätverksträff

cover

Förra veckan anordnade Kvadrat en kvinnlig nätverksträff i Stockholm för att främja det kvinnliga entreprenörskapet. Gensvaret var enormt och evenemanget drog fullt hus med över 60 gäster. Det blev en fantastiskt lyckad kväll full av kunskapsbyte, mingel, god mat och dryck och där många nya kontakter mellan yrkeskvinnor kunde knytas.

Under kvällen talade Kvadratkonsulterna Jane SonessonLena Kroog-Jensen och Elisabet Grinde om sina karriärer och delade med sig av sin syn på framtiden som konsult inom affärs- och verksamhetsutveckling i ett uppskattat panelprat. Evenemanget gästades även av duon bakom Women for Leaders, Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill, som berättade om sitt ledarskapsprogram för kvinnor och företag som vill arbeta för diversifiering och som dessutom erbjuder ett brett nätverk för kvinnor i ledande och verksamhetsutvecklande roller. Vi tog chansen och frågade några av gästerna om deras upplevelser av kvällen och vad de tog med sig från den.

 

”Det jag tar med mig från kvällen är känslan av att inte vara ensam, få släppa ut håret och få träffa starka och driftiga kvinnor”

 

Åsa Andersson, IPMA B-certifierad projektledare på Telia:
– Det var verkligen en inspirerande och mycket trevlig kväll! Det jag främst tar med mig att man har ett eget ansvar för vad man vill och vart man är på väg. Att man måste lyssna på sina inre drivkrafter och att våga hoppa på nya uppdrag. Det var också inspirerande att lyssna på Eva Ekedahl och Jeanna Rutherhill som startat Women for Leaders, men framförallt var det mycket givande att träffa och byta idéer med tjejer från andra typer av verksamheter, med andra erfarenheter och annan bakgrund.

 

Misa Bäckelin Reinholdsson, VD och delägare i konsultbolaget Compentus Triaro AB:
– Jag är ny i min roll som företagsledare och har känt avsaknad av ett nätverk där jag kan träffa personer som är i samma situation som mig – därför ville jag gå på den här nätverksträffen. Att det dessutom är ett nätverk som består av kvinnor ser jag som en styrka – vi talar samma språk, förhoppningsvis. Det jag tar med mig från kvällen är känslan av att inte vara ensam, få släppa ut håret och få träffa starka och driftiga kvinnor. Än en gång, tack för en jättetrevlig kväll!

Christin Allerth Mattsson:
– Det jag tar med mig, förutom en skön känsla, är diskussionerna kring att man måste våga ta steget! Jag har själv precis hoppat på en spännande tjänst och känner att jag har gjort rätt även om det känns lite som att tappa fotfästet en stund…

Är du nyfiken på Kvadrat och hur du också kan bli en Kvadratare så kan du läsa mer om just detta här