Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Nå dina mål med Goal Mapping

cover

Anna Balksjö och Anna Nilson är två av Kvadrats många duktiga konsulter. Anna Balksjö är en erfaren projektledare och verksamhetsutvecklare inom IT-branschen och specialist på att styra upp projekt som är på väg åt fel håll. Anna Nilson är facilitator, verksamhetsutvecklare, och kravanalytiker. Även hon har lång erfarenhet inom IT-branschen. Med sitt pedagogiska sätt och sin förmåga att inkludera människor i processer har de stor vana att driva projekt framåt och i mål. Tillsammans driver Anna och Anna erbjudandet Goal Mapping som handlar om konsten att sätta mål och faktiskt nå dem.

Ni driver en sidoverksamhet där ni föreläser om Goal Mapping. Kan ni berätta lite om detta – vad är Goal mapping?
– Goal Mapping är en enkel men effektiv metod för att uppnå de resultat du vill ha och bygger på Brian Mayne’s Goal Mapping. Oavsett vilken form av framgång du önskar – vare sig det är personliga mål, mål för teamet och organisationen, eller om det rör sig om långsiktiga mål eller små vardagliga mål – hjälper Goal Mapping dig att definiera målet och vägen dit. Bland annat så bygger Goal Mapping på hur hjärnan arbetar, kommunikationen mellan det medvetna och det undermedvetna och hur vi bäst involverar båda hjärnhalvorna.

Hur kom det sig att ni började intressera er för Goal Mapping och varför är det så viktigt?
– Anna Nilson har jobbat mycket med olika målsättningsmetoder för affärsverksamheter och för IT-utvecklingsprojekt och har under sin karriär fått erfara hur vanligt det är att man slarvar med målen – oavsett vilket projekt man har framför sig. Ofta är målen på för hög nivå, eller så är de alldeles för otydliga och läggs i en byrålåda. Eller så har målet överhuvudtaget ingen betydelse för den enskilda personen. Goal Map gör helt enkelt målen tydliga och betydelsefulla.

Gnistan till vårt gemensamma Goal Map-projekt tändes under Kvadratdagen 2014 där Anna Nilson pratade om just Goal Mapping. Startskottet kom sen på riktigt när vi båda träffades på en afterwork och återigen tog upp ämnet Goal Mapping. Vi förstod snabbt att detta var någonting vi ville fördjupa oss i och att vi tillsammans ville få fler människor att förstå storheten i Goal mapping. Vi brinner verkligen för att sprida kunskap om detta och att visa hur lätt det faktiskt är – att med hjälp av strukturen i Goal Mapping – beskriva och nå sina mål.

Ni kommer att föreläsa på Kvadratdagen i Stockholm den 24 oktober. Vad kan besökarna förvänta sig av er föreläsning?
– Goal Mapping innebär framförallt att anta ett förhållningssätt som öppnar upp för förändring och resultat. Deltagarna kommer därför att få lära sig metoden och förstå en del av tankarna bakom Goal Mapping. De kommer att få tid att fundera över sina egna mål och de kommer även att få med sig material hem för att kunna skapa sin egen Goal Map.

Vad hoppas ni att besökarna tar med sig från er föreläsning?
Goal Map är ett superenkelt verktyg att använda för att nå mål. Vi använder det ofta själva – i våra liv, både privat och professionellt, så vi vet att det fungerar. Vi hoppas att deltagarna känner att de får en värdefull stund med tid till att fundera över sina egna mål och att de tar med sig tankar och reflektioner över hur metoden skulle kunna användas på deras arbetsplats. Och självklart hoppas vi att de direkt efter föreläsningen ska börja använda Goal Mapping för att sätta mål och genomföra dem.

Tack så mycket Anna och Anna. Anna och Anna kommer att föreläsa om Goal Mapping på Kvadratdagen i Stockholm den 24 oktober så vill du lära dig mer om Goal Mapping så skynda dig in och anmäl dig här. Evenemanget är gratis men platserna är begränsade. 

Anna NilsonAnna Nilson har arbetat som konsult inom kravanalys och verksamhetsutveckling, samt facilitering/workshopledning i 20 år. Anna jobbar ofta med de tidiga faserna av projekt och förändringsprocesser, där mål sätter en viktig grund för allt fortsatt arbete. Personligt engagemanget är viktigt för Anna och dessa två aspekter kombineras i Goal Mapping. Anna har använt Goal Mapping för egen del för att nå resultat inom hälsa, ekonomi och företagande. Anna är NLP Coaching Master Practitioner och IAF – Certified Proffessional Facilitator.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-14-kl-08-39-08Anna Balksjö
har arbetat som konsult inom IT i 20 år och under de senaste 15 åren som chef och projektledare på olika nivåer. Anna brinner för att nå uppsatta mål men också för förbättringsprocessen som ofta sker på vägen. Sedan några år tillbaka fokuserar Anna på projektledningen där just målfokusering och förbättringar är en del av vardagen. Hon är certifierad PRINCE2-projektledare, certifierad kravanalytiker och Scrum Master. Anna har under de senaste två åren tillsammans med olika grupper använt sig av Goal Mapping i arbetet kring målsättning.