Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

”Tryggheten sitter i den egna kompetensen och nätverket – inte i anställningen”

cover

I ett traditionellt konsultföretag är det få som uppmuntras och får hjälp av sitt konsultbolag med att starta eget. Kvadrat utmanar de traditionella konsultföretagen och gör allt för att stödja konsulter att starta eget bolag i stark gemenskap.

Just nu har Kvadrat Göteborg en kampanj där de för första gången kommer låta konsulter få ”mjukstarta” sin karriär som egenföretagare. Konsulter som är intresserade av att starta eget, men som kanske inte är redo att stå på helt egna ben, har möjlighet att bli anställd av Kvadrat under ett års tid. Under anställningsåret får man bygga sin kompetens och bredda sitt nätverk, med målet att “flyga själv” efter mjukstartsåret.

Detta är en av anledningarna att gå på Kvadrat Göteborgs Öppet Hus onsdagen den 26:e oktober. Där ges en inblick i Kvadrats affärsmodell och vision – och det är ett ypperligt tillfälle att träffa likasinnade, prata egenföretagande, bredda sitt nätverk och få veta mer om Kvadrats mjukstartskampanj. Vi pratar med Anna Edshage och Anna Söderlund, som startade Kvadrat Göteborg för två år sedan, om allt de har på gång!

Vad är fördelarna med att mjukstarta på det sätt som ni nu erbjuder?
– Många upplever att det är svårt och otryggt att starta eget, men vi vet att det inte stämmer om man har rätt kompetens, driv och nätverk. Genom Kvadrats mjukstartsmodell får man hjälp att bygga upp sin kompetens och sitt nätverk, innan man startar sitt bolag. Tillsammans med Kvadratkollegorna och Kvadrats kunder skapar man ett värdefullt nätverk och blir en del av Kvadrats starka gemenskap. I denna gemenskap, där alla är egenföretagare, kan man sen diskutera allt från hur man på bästa sätt säkrar upp sin pension, till hur man kan bygga sitt egna personliga varumärke. Man får med andra ord väldigt goda förutsättningar att komma igång med sitt eget företag! Dessutom samarbetar vi med en affärsbyrå som hjälper till med alla praktiska saker kring att starta själva bolaget och som har koll på de regler som rör egenföretagande. Affärsbyrån finns även tillhands för de av våra konsulter som vill ha hjälp med bokföring och deklaration.

Vi får ofta höra att det nu inte är ”rätt läge” att starta eget av diverse anledningar som oftast bottnar i någon form av osäkerhet eller rädsla. Vi hoppas att med Kvadrats mjukstartsmodell få några konsulter som vi vet har rätt förutsättningar att våga ta klivet. Vår ambition är att göra det varmt och tryggt för konsulter som vill ta steget.

”Kvadrats största hinder att växa grundar sig i rädslan att ta steget och den rädslan vill vi minska”

Varför är mjukstarten viktig för er att satsa på?
– Utifrån vår vision, att skapa världens lyckligaste yrkesmänniskor, så känns den här satsningen som en självklarhet för oss. Vi märker tydligt att människor som ges frihet att styra över sin egen tid och ekonomi och samtidigt får arbeta med det de brinner för, mår mycket bättre. Kvadrats största hinder att växa grundar sig i rädslan att ta steget och den rädslan vill vi minska. Vi vet att tryggheten sitter i den egna kompetensen och nätverket – inte i anställningen. Därför hoppas vi att alla som någon gång funderat på att starta eget ska se vår mjukstartskampanj som ett perfekt tillfälle att följa sina drömmar.

Vad söker ni till mjukstarten?
– Gärna yngre kvinnliga systemutvecklare! Om du känner igen dig i den beskrivningen så undrar vi ifall du vet hur attraktiv du är på arbetsmarknaden idag? Du kommer sannolikt kunna välja mellan flera olika uppdrag. Men alla konsulter med IT bakgrund är välkomna – det är personlighet, drivkraft och kompetens som är viktigast!

Vad skulle du vilja säga till de som är sugna på att starta eget, men inte riktigt vågar? Vad är fördelarna med att vara egenföretagare i Kvadrat?
– Egenföretagandet ligger verkligen i tiden och många företag tar in specialister för specifika uppdrag, vilket bidrar till att vi har ett mycket bra säljtryck på Göteborgsmarknaden. När vi startade för två år sedan var det bara vi två ”Annor”. Idag har vi 25 handplockade otroligt kompetenta Kvadratkonsulter och vi får in fler förfrågningar än vi har tillgängliga konsulter, vilket är otrolig roligt.

”Egenföretagandet ligger verkligen i tiden och många företag tar in specialister för specifika uppdrag, vilket bidrar till att vi har ett mycket bra säljtryck”

Men den största anledningen till att vara med i Kvadrat skulle vi säga är friheten. Som egenföretagare i Kvadrat får du jobba med saker du tycker är roligt. Du får full koll på din egen ekonomi. Du styr själv vilka uppdrag du vill ta och många av våra konsulter tar 10 veckors semester varje år. Den här friheten och flexibiliteten är något som vi har märkt ökar livskvalitén enormt!

Och ett stort plus i kanten är såklart gemenskapen. Genom Kvadrat får du både ett socialt och ett professionellt nätverk i större delen av Sverige som du kan samarbeta med, bolla idéer med, utmanas av och framförallt har vi väldigt kul när vi träffas. Vi brukar säga att man hos oss kombinerar det bästa av två världar – friheten att vara egenföretagare och själv kunna styra över sin tid, kombinerat med gemenskapen man förhoppningsvis har som anställd med sina kollegor. Man är egen, men inte ensam.

Är du sugen på mjukstartsmöjligheten? Eller är du intresserad av att veta mer om Kvadrats affärsmodell och vision? Välkommen på Öppet Hus!
Den 26 oktober håller Kvadrat Göteborg Öppet Hus där du får uppleva hur det är att vara egenföretagare i en stark gemenskap! Du kommer få ta del av Kvadrats vision och affärsmodell, och du kommer även få lyssna på en av våra konsulter, Linda Vitell när hon berättar om sin resa från anställd till att bli egenföretagare. Utöver det så bjuds det på mat, dryck och trevligt mingel. Här anmäler du dig. Välkommen!

ska%cc%88rmavbild-2016-10-20-kl-07-08-56

Anna Söderlund och Anna Edshage