Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kvadrat växer och välkomnar nya konsulter

cover

Kvadrat växer så det knakar! Idag har Kvadrat över 300 kompetenta och erfarna konsulter knutna till sig – en siffra som vi med glädje ser ständigt ökar. Att vara egen men inte ensam är vårt motto och det glädjer oss att så många vill vara med och dela Kvadrat’s gemenskap. Vi har passat på att prata med några av de konsulter som i år valt att ansluta sig till Kvadrat för att ta reda på varför de valde just Kvadrat.

Åsa Thorsell Löndahl – Kvadrat Stockholm

Att var egen konsult har inte attraherat mig utan det är snarare den modell som Kvadrat erbjuder som jag vill ha – en modell där man kan få utrymme att stå pådsc_0038 egna ben samtidigt som man får kompletterande hjälp med de saker man känner att man behöver stöd inom. Jag är inte superbra på att sälja mig själv, och det vet jag, men jag är jäkligt duktig på att hjälpa verksamheter och få kunder att känna sig nöjda – där har jag jättemycket att bidra med. Jag valde också Kvadrat för att få en större möjlighet att själv styra över min tid och prioritera mina egna värderingar. När man är anställd i ett konsultföretag så är det företagets värderingar som gäller. Så är det självklart även till viss del i Kvadrat, men här får jag stor frihet att som egenföretagare vara delaktig i att sätta mina egna värderingar och driva affärer framåt, både för kundens, men också för mitt eget bästa. Jag tycker att det känns som att man kommer närmare kunden på något vis.

 

Alf Cleasson – Kvadrat Göteborg

Det som engagerar och motiverar mig är att göra nytta hos kunder. Det får jag göra oavsett om jag är anställd eller egen konsult men jag vill kunna göra detta i sammanhang där jag kan dsc_0039utvecklas, och jobba med duktiga kollegor. På Kvadrat får vi ett sammanhang och en gemenskap och här finns det människor som verkligen brinner för sina områden och gärna delar med sig av sin kunskap. Samtidigt får jag själv samma möjlighet att tillföra min kunskap, och då blir det ett bra utbyte i min mening – det berikar mig. I en sådan här kontext är man inte heller riktigt lika sårbar i sämre tider. I Kvadrat finns det ett så stort nätverk med kontakter i olika branscher och man hjälper helt enkelt varandra att hitta de uppdrag som är perfekta för just dig.

 

Stefan Strandgren – Kvadrat Örebro

Detta är mitt första uppdrag som konsult. Jag är systemutvecklare och har jobbat på samma jobb i åtta år och kände att det var dags för någonting nytt. Jag och en kompis hadedsc_0041 kollat runt på vad som fanns, men hittade ingenting som kändes rätt. Vi funderade då på att konsulta och starta någonting tillsammans, mest för att ha lite trygghet i varandra. Vi hade faktiskt ingen aning om att Kvadrat fanns tills, utan vi ramlade över det på LinkedIn. När vi sen började titta lite närmare på Kvadrat så kände vi att det var ju precis det vi var ute efter i form av gemenskap och trygghet. Det tog inte mer än en halvtimme från det att vi först sett att Kvadrat fanns, tills det att vi hade ett möte med Kvadrats VD i Örebro.

 

Josephine Lundmark – Linköping

Jag är själv inte konsult utan jag är anställd av Kvadrat och arbetar med event, kompetensutveckling och stöttar säljarna i Linköping i deras säljprosesser. dsc_0046Konsultbranchen är en helt ny bransch för mig och just Kvadrat tilltalar mig för att de har en annorlunda nisch än många andra företag och konsulterna får stor frihet att bestämma det mesta själv. Det tycker jag är jättehäftigt. Konsulterna är också duktiga på att dela erfarenheter sinsemellan och är väldigt duktiga på att lyfta varandra – det gillar jag och det är därför som jag har valt Kvadrat.

 

Henrik Cooke – Linköping

dsc_0044Det var faktiskt en vän som rekommenderade mig att se över Kvadrat. Han är själv Kvadratare och sa att hans kollegor var väldigt kompetenta och trevliga. Jag har tidigare arbetat som anställd konsult men blev väldigt tilltalad av den frihet som Kvadrat lockade med. I samma veva hade jag dessutom en annan vän som var på väg in i Kvadrat så då tänkte jag – jag hänger på!

 

Är du mer nyfiken på Kvadrat? Läs mer om oss och hur du kan hitta lyckan i ditt arbetsliv på Lycka i Kvadrat eller klicka här för att läsa mer om hur du också kan bli en Kvadratare!