Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Omvärldsbevakning och trender på schemat under Kvadratdagen i Stockholm

cover

Den 24 oktober slogs portarna upp för Kvadratdagen i Stockholm. I de exklusiva lokalerna på Konferens Strandvägen, minglade drygt 80 partners, kunder och vänner från olika branscher. Kvällens tema var Omvärldsbevakning och Trender, och det bjöds på fem intressanta föreläsningar på temat. Malin Rällsjö, VD för Kvadrat Stockholm, inledde kvällen med att hälsa föreläsare och gäster välkomna till Kvadratdagen, som för tredje gången hölls i Stockholm. I minglet efter föreläsningarna fick vi en pratstund med Malin där vi fick ta del av hennes tankar om kvällen.

I år valde vi temat omvärldsbevakning och trender för att vi vet att många tycker att det kan vara svårt att hinna följa med i utvecklingen och framtida trender. Vi ville både adressera ämnen som sätter individen i fokus, eftersom företagens kraft sitter i människan, men också lyfta fram ett par av de trender som vi ser har kommit starkt på marknaden och som beräknas öka kraftigt de kommande fem, tio åren, berättar Malin Rällsjö, VD på Kvadrat Stockholm.

Först ut var Fredric Bohm som kickade igång kvällen med en inspirerande föreläsning om företagskultur och konsten att driva förändring med människor. Passionerat berättade han om vikten av att göra sina anställda och kunder till medgrundare och följare, och hur man förvandlar sina värdeord på väggen till en levande kultur i företaget.

Efter Fredric följde två föreläsningar som löpte parallellt och där gästerna själva kunde välja vilken de ville delta i. I sin föreläsning “Rethinking Lean services” gav Siv Liedholm lyssnarna en tankeställare när det kommer till den populära metoden. I rummet bredvid guidade Joakim Persson publiken genom digitaliseringen, användningen av molntjänster och huruvida dessa skall ses som ett hot eller en möjlighet.

Efter härligt minglande med god mat, dryck och gott sällskap, var det dags för kvällens två sista föreläsningar. Dela Mera-gänget – Claes Gräns, Stefan Roos, Per Ander – intog scenen för att prata om delningsekonomins möjligheter och hur företag på bästa sätt kan utnyttja kraften i delningsekonomin. I salen bredvid pratade Anna Balksjö och Anna Nilson inspirerande om konsten att sätta upp mål, och nå dem, med hjälp av goalmapping.

Min förhoppning är att våra gäster, partners och vänner har fått kunskap och inspiration i ett format som känns både lättillgängligt och enkelt. Jag hoppas att våra seminarier har initierat nya tankebanor såsom ”hur kan vi dra nytta av delningsekonomin och molntjänster?”, “hur kan vi jobba annorlunda med mål och förändringar med människan i centrum?” och att ämnena aktualiseras på ledningsgruppernas agenda. Framförallt så känns det fantastiskt roligt att vi på Kvadrat fått möjligheten att dela med oss av vår kompetens på Kvadratdagen till våra gäster, avslutar Malin Rällsjö.

Stort tack till alla gäster och föreläsare som kom och gjorde kvällen till en succé!