Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Lars öppnar Kvadratkontor i Sundsvall: ”Sundsvall är lite av Norrlands Silicon Valley”

cover

Kvadrat växer sig större och intar en ny stad! Idag har Kvadrat över 300 kompetenta och erfarna konsulter knutna till sig – en ständigt stigande siffra – fördelade på kontor i Stockholm, Linköping, Örebro, Jönköping, Göteborg och Malmö. Lars Markström är den hemvändande norrlänningen som nu tar Kvadrat till nordliga breddgrader och öppnar ett nytt Kvadratkontor i Sundsvall.

Lars Markström är född och uppvuxen i Skellefteå. Han har en bakgrund som systemvetare och IT-konsult och efter att under många år ha bott och arbetat i Stockholm vände han för ett år sen tillbaka norrut och bosatte sig i Sundsvall. Lars brinner för att få människor och verksamheter att utvecklas genom nya utmaningar – och nu utmanar han sig själv genom att öppna ett Kvadratkontor i Sundsvall. Vi fick chansen att prata med Lars om hans förhoppningar om det nya kontoret och om varför han tror att Kvadrat behövs just i Sundsvall.


 

Hej Lars! Berätta kort om dig själv!
– I grund och botten är jag systemvetare. Jag började min karriär som IT-konsult med inriktning mot Telekom och har jobbat i hela systemutvecklingsprocessen med allt från kodning till projektledning. I över tio år jobbade jag för mobiloperatören 3, där jag bland annat var ansvarig för datacentret, driften av IT-miljön samt de tjänster som IT-systemen levererade. Det var verkligen ett kul jobb och det var spännande att arbeta på ett tillväxtbolag med högt tempo. Genom åren som gått har jag successivt rört mig från programmeringen och mer mot rollen som ledare och nu senast kommer jag från Capgemini i Sundsvall där jag var teamchef och ansvarig för verksamheten. Om vi inte pratar arbete så är jag sambo och vi har två barn, 4 och 7 år. Jag tycker om att träna och gör mitt bästa för att få in lite egen träning mellan barnens olika aktiviteter.

Varför valde du att öppna ett Kvadratkontor i Sundsvall?
– Sundsvall är lite av Norrlands Silicon Valley. IT-marknaden här är glödhet eftersom många stora och offentliga myndigheter som Försäkringskassan, Bolagsverket, CSN och SPV har sitt säte här. Dessutom har Telia mycket IT-relaterad verksamhet här uppe och i kommunen finns också ett stort antal intressanta företag med IT verksamhet som jag tror vi på sikt kan hjälpa. För mig är det därför en självklarhet att Kvadrat, och det Kvadrat står för, ska finnas i en sådan IT-tät stad.

lars-markstrom_600x600

 

”Självklart kändes även chansen att få jobba med visionen världens lyckligaste yrkesmänniskor lockande”

 

Jag tilltalas verkligen av Kvadrats grundtanke och vad de erbjuder sina konsulter. Jag tycker om konceptet att kunna bjuda på det bästa från två världar genom att vara egen men inte ensam. Självklart kändes även chansen att få jobba med visionen ”världens lyckligaste yrkesmänniskor” lockande! Att det dessutom finns erfarenhet i bolaget från tidigare startups var också något som fick mig att ta steget. Jag provade själv i början av 2000 -talet att tillsammans med ett par andra starta upp en telekomkonsultavdelning i ett mindre bolag, men i samma veva dog marknaden och det hela blev inte så lyckat. Men det var kul och lärorikt. Sen tycker jag om att omge mig av människor som vågar prova nya utmaningar och det glädjer mig att sedan få se dem lyckas.

 

Vad tror du att Kvadrat Sundsvall kommer att kunna tillföra och bidra med i regionen?
– Det finns ett par liknande aktörer på marknaden som vi kommer att konkurrera med, men ingen som har det innehåll som Kvadrat står för och erbjuder. Det behövs mer IT-arbetskraft här uppe och min förhoppning är att vi med Kvadrat på plats ska kunna lyfta de arbetsmöjligheter som faktiskt redan finns här, och göra dessa mer lockande och lättillgängliga – och med det också locka folk att flytta hit. Men framförallt kommer vi kunna bidra med lyckliga yrkesmänniskor som gör våra kunder nöjda och glada.

Vad är dina förhoppningar för Kvadrats Sundsvall?
– Till en början hoppas jag att vi lyckas bygga upp ett starkt varumärke i regionen så att vi blir ett känt och självklart val för såväl konsulter som kunder. Om tre år är min förhoppning att vi är ett etablerat och stabilt bolag med åtminstone 25-30 konsulter. Redan nu från start jobbar vi för att kommunicera och etablera den vision som Kvadrat står för – där fokus ligger på konsulterna och den fantastiska kulturen som finns i företaget.

 

”Jag tycker om konceptet att kunna bjuda på det bästa från två världar genom att vara egen men inte ensam”

 

Vad är ni nu på jakt efter till Kvadrat Sundsvall?
– Vi letar efter IT-konsulter, främst med inriktning test, utveckling, arkitekter och kravanalytiker, men självklart är alla med IT-anknytning och med rätt inställning välkomna kontakta oss. Även verksamhetskonsulter finns det ett behov av så de är också intressanta för oss. Vi behöver också etablera bättre kontakt med både stora och små kunder, för att på sikt ha ett riktigt bra utbud av uppdrag för våra konsulter.

 

Stort tack Lars Markström och lycka till. Läs pressmeddelandet om Kvadrats Sundsvall här. Är du mer nyfiken på Kvadrat och på hur du kan ansluta så kan du läsa mer här.