Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Från konsult till vice VD – Möt Malin Jönsson, Kvadrat Sundsvalls senaste tillskott

cover

Kvadrat fortsätter expandera och senast öppnade vi i Sundsvall. Som vice VD för Sundsvalls-kontoret välkomnar vi nu Malin Jönsson som kommer att ansvara för rekrytering av nya konsulter, och för utvecklingen av Kvadrats kultur. Malin har tidigare erfarenhet av att själv vara konsult – något som kommer vara ett värdefullt bidrag för utvecklingen och ge input på Kvadrats modell med syftet att i framtiden få fler egenföretagare att tillsammans kunna utvecklas och växa som konsulter.

Vi fick möjligheten att prata med Malin om hennes nya roll och förhoppningar inför framtiden på Kvadratkontoret i Sundsvall.

Hej Malin! Vi är nyfikna på dig – vem är du?
– Jag heter Malin, är 45 och har en bakgrund som bland annat projektledare och verksamhetsutvecklare. Jag är mamma till tre barn och bor tillsammans med dem och min sambo på Alnö, utanför Sundsvall. Jag är född och uppvuxen i Sundsvall och har bott där i hela mitt liv, förutom när jag gjorde en liten avstickare på fem år då jag bodde i Stockholm och arbetade på dåvarande Telia Mobitel. Telia har sedan dess varit min hemvist i många år och jag var anställd där i ungefär 19 år innan jag gick vidare och blev konsult på Capgemini. Efter några år där började jag på Frontit där jag sedan blev kvar ytterligare ett år för att nu i januari börja jobba på Kvadrat i Sundsvall.

Jag har i många år haft häst och jag har tävlat en hel del i dressyr. Tyvärr fick jag ta beslutet att sälja min häst för ett drygt år sedan och saknaden är fortfarande stor. Det är dock inga problem att fylla ut tiden utan häst – nu har jag mer tid för familjen och för en löptur någon gång ibland när andan faller på. En dröm jag länge haft är att skaffa båt och förhoppningsvis blir det verklighet till våren. Det vore härligt!

Du är vice VD för Kvadrat i Sundsvall. Vad kommer din nya roll att innebära?
– Det viktigaste, och mest primära, är just nu att rekrytera. Men sen är det ju såklart även väldigt viktigt att bygga kulturen på Kvadrat i Sundsvall och det är något jag kommer att jobba med. Dessutom kommer jag ansvara för vårt kommande team och anordna lokala events och aktiviteter – både internt och externt. Det känns oerhört kul!

Vad var det med Kvadrat som tilltalade dig?
– Att konsulten är i fokus, att visionen ”Världens lyckligaste yrkesmänniskor” genomsyrar inställningen i företaget och att man får utvecklas både personligt och i arbetslivet. För mig är det jätteviktigt och Kvadrat är en stor möjliggörare i sammanhanget! Kvadrats affärsidé och vision i kombination med att få vara med och starta upp detta tillsammans med Lars Markström – VD för Kvadrat Sundsvall, var en möjlighet som jag bara var tvungen att tacka ja till. Det fanns aldrig något annat alternativ för mig.

Vad tar du med dig för erfarenheter från tidigare arbeten till Kvadrat?
– Jag kommer ta med mig allt, för oavsett vad så är det ju mina egna erfarenheter. Det innebär att jag både tar med saker som har varit väldigt bra, men också saker som jag personligen skulle gjort annorlunda. För mig är det viktigt att försöka förvalta de bra erfarenheterna jag har med mig och ta de ett steg längre. Om jag ska välja ut ett par saker som är viktiga för mig, så är det att alltid leva efter sina värderingar, att vara prestigelös och att öronen alltid är större än munnen.

Vad tror du att Kvadrat kommer att betyda för Sundsvallsregionen?
– Vi är utmanare till de befintliga konsultbolagen och kanske främst till de som har en liknande inriktning. Men det som skiljer Kvadrat från andra konsultföretag är att vi har ett unikt koncept som jag vet många tycker är intressant. Därför hoppas jag på att fler vågar ta steget till att bli egenföretagare och ansluter sig till oss. Sen hoppas jag ju förstås även att redan befintliga egenföretagare förstår vad Kvadrat kan tillföra och därför hör av sig till oss!

Vad kommer ni på Kvadrat Sundsvall att kunna erbjuda era konsulter?
Förutom bra och intressanta uppdrag, så kommer vi att kunna erbjuda en fin gemenskap med mycket skoj, och kanske framförallt en fast punkt att komma till här på vårt kontor. Det kommer bli som på alla andra kontor med föreläsningar, sociala aktiviteter i stort och smått och givetvis kundevent. Jag längtar till när vi blir fler konsulter så vi kan bygga upp kontoret tillsammans med dem.

Stort tack Malin och varmt välkommen! 


Vill du läsa mer om Kvadrats vision och om hur vi jobbar för att ha världens lyckligaste yrkesmänniskor? Kika här!