Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Koncernchef Peter Ewers: ”Om det är något som förra årets fina resultat visar på, så är det verkligen att lycka föder framgång.”

cover

2016 var ett händelserikt år och vi ser med spänning fram emot vad 2017 har att bjuda på. Vi har passat på att träffa Kvadrats koncernchef Peter Ewers för att ta reda på hur han ser på året som gått och vilka speciella tillfällen han minns – men också för att höra vad vi fortsatt har att se fram emot 2017 för Kvadrats räkning.

Varsågod Peter, ordet är ditt!2016 var ett bra år för Kvadrat, inte bara ekonomiskt utan även rent verksamhetsmässigt. Vi gjorde en ökning i omsättningen med 29 procent jämfört med fjolåret, vilket är en fantastisk siffra. Men även om lönsamheten är otroligt viktig, så är det inte vårt enda fokus. Kvadrat är ett livsstilsföretag och vi har därför också fokus på kreativitet och entreprenörskap. Vår vision är att skapa världens lyckligaste yrkesmänniskor – och om det är något som förra årets fina resultat visar på, så är det verkligen att lycka föder framgång.
När vi ändå är inne på ämnet lycka, så känns det självklart roligt att kunna stoltsera med att vi under 2016 kunde visa upp ett eNPS* på hela 62 poäng – ett resultat som är ett av de högsta eNPS-indexen som uppmätts i Sverige. Att svart på vitt få se att vi lyckats infria den vision vi kämpar så hårt för, och att vi faktiskt hjälper varandra att bli lyckligare yrkesmänniskor. Det är ett mått på att vi är på rätt väg.

Vi har också satsat på vår egen kommunikation. Den interna kommunikationen i företaget har alltid varit stark, men under 2016 utvecklade vi också vår externa kommunikation i fler och i nya kanaler. Vi har under året aktivt arbetat med att nå ut på marknaden med den starka kultur och det unika erbjudande vi har genom att exemplifiera det i sociala medier och bloggar – något som har varit väldigt uppskattat.

 

”Att svart på vitt få se att vi lyckats infria den vision vi kämpar så hårt för, och att vi faktiskt hjälper varandra att bli lyckligare yrkesmänniskor”

 

Under 2016 fick vi också en mer jämställd ledning i Kvadrat. Vi har under många år strävat efter detta och idag består Kvadrats ledning av sex kvinnor och fyra män och jag är mycket stolt över den ledning som Kvadrat har idag.

Vi har också vuxit mycket under 2016 och fått tillökning i form av många nya kompetenta konsulter och anställda med både gedigna och imponerande meritlistor. Totalt sett ökade vi närmare 40 % i antalet konsulter, vilket självklart har gjort att vi vuxit både storleks- och kompetensmässigt. Vi har också expanderat rent geografiskt. I december öppnade vi vårt första Kvadratkontor i Norrland, närmare bestämt i Sundsvall, vilket känns både roligt och rätt. För att vi ska kunna växa utan att äventyra den kultur som har byggts upp i Kvadrat under snart 30 år, har vi under året även satt upp en plan där vårt mål är att bygga en struktur som är både skalbar och kulturstark, där ”Växa utan att störa” är vårt mantra.

”Vi kommer också att fortsätta titta på nyetablering på fler orter”

 

När det kommer till 2017 har vi mycket på gång. Jag ser fram emot att få välkomna ännu fler konsulter som vill ta steget till egenföretagande. Vi kommer också att fortsätta titta på nyetablering på fler orter. Vi är övertygade om att vår modell, med total frihet i det egna bolaget i kombination med gemenskapen och tryggheten av att ha tillgång till snart 400 kollegor och en fantastisk säljorganisation, behövs i hela landet. Extra kul ska det också bli att vi under 2017, som första konsultbolag, kommer kunna erbjuda våra konsulter och entreprenörer en inkubatorverksamhet som ska syfta till att förverkliga idéer och livsdrömmar som kanske också ligger utanför konsultrollen.

Tack Peter! Vi ser med spänning fram emot att se vad 2017 fortsatt har att erbjuda.

* eNPS – Employee Net Promoter Score – är en undersökningen som plockar fram ett mått för hur villiga medarbetarna inom en organisation eller ett företag är att rekommendera sin arbetsplats till vänner och bekanta.


 

Är du mer nyfiken på Kvadrat? Läs mer om oss och hur du kan hitta lyckan i ditt arbetsliv på Lycka i Kvadrat eller klicka här för att läsa mer om hur du också kan bli en Kvadratare!