Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kortfilmen: Från tango till entreprenörskap

cover

År 2012 bestämde sig Raul, under en resa i Sydamerika, för att prova på att dansa tango. Där och då hade han ingen aning om att beslutet inte bara skulle väcka ett stort intresse för den passionerade dansen, utan att det i framtiden även skulle leda honom till ett nytt arbete, nya kollegor samt göra honom till världens lyckligaste yrkesmänniska.


 

Raul och Riku är två av våra erfarna IT-konsulter på Kvadrat. Men de är inte bara kollegor och vänner, de är också tangofantaster – något som vi på Kvadrat är mycket tacksamma för. Raul hittade nämligen Kvadrat när han fick en privatlektion i tango i present. Instruktören hette Riku och lektionen skulle äga rum på Kvadrats kontor i Göteborg.

När danslektionen var slut ställde Raul frågor om lokalen de befann sig i. Riku berättade att den tillhörde det företag som han, som egenföretagande IT-konsult, var ansluten till – Kvadrat. Det visade sig då att det inte bara var passionen för tangon de delade, utan även passionen för systemutveckling. Samtalet fortsatte över en bit mat och ett glas och Riku, som varit ansluten till Kvadrat sedan våren 2015, berättade om Kvadrat och företagets värderingar. För Raul, som själv var egenföretagare och hade börjat känna att han saknade kollegor och samhörighet, tändes en nyfikenhetens låga. Idag är vi både stolta och glada över att kalla de båda för Kvadratare – och det har vi som sagt tangon att tacka för!

I kortfilmen Från tango till entreprenörskap | Raul & Riku – egenföretagare i Kvadrat lär vi känna de båda och får ta del av deras tankar kring Kvadrat, egenföretagande och hur det är att vara världens lyckligaste yrkesmänniska.

Är du mer nyfiken på Kvadrat och hur även du kan bli världens lyckligaste yrkesmänniska så kan du läsa mer här.