Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

3 snabba med Jonas Unosson

cover

Tre snabba är tillbaka efter förra sommarens fina mottagande. Först ut i år är Kvadrat Örebros Jonas Unosson. Jonas är en skicklig Systemutvecklare, Webbutvecklare och Serviceledare och vi passade på fråga honom om vad han tror krävs för att man ska bli en rikligt duktig utvecklare. Självklart hör vi även med Jonas om vad han har för planer i sommar, när han inte jobbar. 

Hej Jonas, du är Systemutvecklare, Webbutvecklare och Serviceledare på Kvadrat Örebro. Vad är det absolut roligaste med ditt jobb?
– Det roligaste med mitt jobb är främst det sociala och att jag får jobba med trevliga och kompetenta kollegor. Det som är bra med Kvadrat är att man får möjlighet att träffa många olika typer av människor från en mängd olika branscher och områden, och det är alltid roligt att utbyta kunskaper och erfarenheter. I mitt jobb med förvaltning arbetar jag med flera olika kunder och jag har även olika roller hos dessa kunder, och jag tycker variationen av arbetsuppgifter är tilltalande. Mitt jobb är mycket omväxlande och en arbetsdag kan till exempel innehålla utveckling av ny funktionalitet av en kunds webbplats, användarsupport eller projektstyrning.

Vad tror du krävs för att man ska bli en riktigt duktig system- och webbutvecklare?
– Det viktigaste är givetvis att man har ett brinnande intresse för IT och programmering. Sen tycker jag även att en stor del i att bli duktig är att ha förmåga att se helheten i ett projekt. Inte bara vara fokuserad på sin del i projektet, utan att även ha viss kunskap och förståelse i alla led, allt från drift till front-end. De duktigaste utvecklarna jag har träffat på är oftast de som har stor erfarenhet av komplexa projekt där de varit inblandade i flera olika delar. Det är även viktigt att vara nyfiken på den tekniska utvecklingen, och att ha en vilja att lära sig nya tekniker. Och självklart är antal timmar bakom tangentbordet en avgörande faktor för att bli duktig.

Har du några semesterplaner i sommar?
– Jag och familjen kommer spendera en hel del tid hemma i Örebro, men en vecka till Gotland är i alla fall bokad. Men för att få lite solgaranti och klara av den långa vintern så har vi även bokat en vecka till Cypern i september.


Jonas Unosson

Jonas har god erfarenhet av serviceledning och förvaltning av kunders IT-system. Han har god förståelse kring företags verksamheter och hur dessa påverkas av förändringar inom IT-området. Han är en resultatinriktad lagspelare med hög social kompetens och han har en god förmåga att se kundens utmaningar ur ett helhetsperspektiv där verksamhet, teknik, process och implementation samverkar.