Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

När tryggheten leder till delägarskap

cover

Trygghet, enkelhet och fokus på att folk i ett företag ska må bra – det var det som fick Roland Heimdahl att bli Kvadratare. Men det stannar inte där. För Roland betyder det mycket att få vara delaktig hela vägen, och eftersom alla Kvadratkonsulter erbjuds möjligheten om delägarskap, så har han nu valt att köpa aktier i Kvadrat, vilket innebär att han nu både är delägare och kan vara med i de beslut som tas.

Hej Roland! Du är Kvadratare sedan två år tillbaka. Hur kom det sig att du valde att ansluta dig till Kvadrat?
– Jag hade ganska länge funderat på att starta eget, men det fanns hela tiden olika ursäkter för att inte göra det, och många av dem handlade på ett eller annat sätt om tryggheten man har som anställd. Ett exempel var när det var dags för min son Erik att anlända till världen och då kändes det som att den förändringen räckte. Men jag inser nu, i efterhand när jag är över “på andra sidan”, att det inte är något som behöver vara ett farthinder.

Att det blev Kvadrat berodde mycket på de rekommendationer jag fått från personer som jag har förtroende för. Och när jag sedan läste på mer om vad Kvadrat står för, till exempel bara en sådan sak som att man pratar om lycka och vad det kan innebära för var och en av oss, så kändes det väldigt rätt. Dessutom mötte Kvadrat många av mina rädslor med lösningar som redan fanns på plats. Tryggt, enkelt och fokus på att man ska må bra sammanfattar det hela bra.

“Men det som är stort i mina ögon är att Kvadrat aktivt jobbar för att vi som utför uppdrag inom ramen för Kvadrat ska bli delägare och vara med och bestämma hur Kvadrat ska utvecklas.”

 

Kvadrat ägs av sina medarbetare och nu har du valt att köpa aktier i företaget vilket innebär att du därmed är delägare. Hur kom det sig att du tog detta belut nu?
– Utöver ovan anledningar så finns det en viktig grundanledning till varför jag valde Kvadrat – nämligen delaktigheten. Redan när jag gick med i Kvadrat så tog jag beslutet att jag ville bli delägare i bolaget – jag behövde bara tjäna ihop pengarna först. Kvadrat håller mig med bland annat sälj, kontor, marknadsbearbetning och event och för detta betalar jag en procent av det jag fakturerar. Det är egentligen ingen skillnad mot när man är anställd – du gör saker som företaget tjänar pengar på – och för att kunna göra det måste företaget behålla en del pengar och sedan betalar de en del av pengarna till dig . Och som på alla företag går vinsten till ägarna – som kan välja att plocka ut pengarna eller återinvestera dem i företaget. Men det som är stort i mina ögon är att Kvadrat aktivt jobbar för att vi som utför uppdrag inom ramen för Kvadrat ska bli delägare och vara med och bestämma hur Kvadrat ska utvecklas. Besluten fattas inte av någon annan, utan jag får vara med i den klubben och även om min röst bara är en i mängden så räknas den.

Vad betyder delägarskapet för dig?
– Jag får, genom delägarskapet, dels vara med i de beslut som tas och dels så får jag ha insyn i beslutsprocessen. För mig betyder det oerhört mycket att detta inte görs över huvudet på mig.

“…även om min röst bara är en i mängden så räknas den.”

 

Vad kommer hända härnäst i den här processen?
– Nu när allt är betalt, alla papper är påskrivna och den första aktieutdelningen är genomförd, så håller jag på och filar på min första motion till ägarkongressen.

Vad gör dig lycklig?
– Ja, jag kan ju inte riktigt svara att jag vill vara ensam på en söderhavsö och njuta av solen… Nej, jag vill vara med – oavsett om det gäller familjen, företaget eller uppdraget jag för tillfället jobbar på. Men fokus just nu ligger på min son som växer och lär sig nya saker varje dag.

Tack Roland och lycka till framöver! Här kan du läsa mer om hur du går tillväga om du vill ansluta dig till Kvadrat.


Roland Heimdahl är systemutvecklaren och systemarkitekten med stort intresse av hela utvecklingsprocessen – allt från hur kraven framställs till detaljer i hur de implementeras. Genom engagemang och erfarenhet så hamnar Roland ofta i projektets centrum och det han säger kommer sällan utan noggrann eftertanke.