Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

“Att göra detta ger mig en komplett bricka av upplevelser och tillstånd!”

cover

Till vardags arbetar Rebecka Flink med lycka, glädje och trivsel på Kvadrat i Stockholm. Men – hon är en person med många strängar på sin lyra. Sprunget ur passionen för dans och olika uttryckssätt har hon nu, tillsammans med en av sina närmsta vänner, tagit fram och designat hundra procent dansvänliga byxor – för alla tillfällen. Här berättar hon om hur idén växte fram, hur det är att kombinera två olika sysslor med varandra och om hur passionen för en sak, kan leda till något helt nytt.

Hej Rebecka. Du har nu arbetat som Chief Happiness Officer på Kvadrat Stockholm ett tag – hur känns det?
– Det känns overkligt bra! Det är ett högt tempo med arbetsdagar fyllda av superroliga och ibland utmanande uppgifter. Jag lär mig liksom nya saker varje dag och jag känner verkligen att jag bidrar till vår vision. Jag är omgiven av superkompetenta människor och atmosfären är minst sagt kreativ. Jag är oerhört tacksam över att jag får känna så mycket glädje inför arbetsdagen!

“Jag är oerhört tacksam över att jag får känna så mycket glädje inför arbetsdagen!”

 

Förutom att jobba med glädje och lycka på Kvadrat så har du börjat designa kläder. Berätta – vad är det för kläder och vad är tanken bakom klädmärket?
– För snart två år sen så ritade jag och min ”design-sis” Drifa ett mönster till ett par byxor. Förutom design så älskar vi att dansa och ur den kombinationen skissade vi på vårt mönster och idén om ett par hundra procent dansvänliga byxor. Designen sträcker sig från hemmahäng till tjusigt cocktailparty. Vilket som är vilket är upp till dig som bär dem.

“Vi drivs av vår kärlek till design och dans och att få dela denna passion med en av mina närmsta vänner är en ynnest.”

 

Första kollektionen lanserade vi nu i mitten av augusti och från början var idén att ta fram tre olika set; casual, business och fancy. Men tanken att kategorisera kläder och människor kändes omodernt och linjerade inte alls med vilka vi är. Vi tänkte om och ur det föddes vårt varumärke WHO ARE YOU – byxor för alla tillfällen och du bestämmer själv när och var du ska använda dem. Vi finner inga begränsningar när det gäller materialval. Det som förenar byxorna är formen och att de är 100% dansvänliga. Därutöver kan du finna dem med en rad olika detaljer som paljetter, fransar, nitar och i en mängd olika tyger. Vi drivs av vår kärlek till design och dans och att få dela denna passion med en av mina närmsta vänner är en ynnest. Kläderna passar den medvetna människan som vill uttrycka sitt inre med det yttre.  

Hur fungerar det att kombinera dina två sysslor med varandra?
– Jag tycker att det fungerar mycket bra! På dagarna hänger jag på Kvadrat och på fritiden, alltså kvällar och helger, syr jag. Och då och då händer det att jag på lunchen trillar in i tygaffären som ligger några hundra meter från kontoret.

“Att kombinera dessa två sysslor ger mig en komplett bricka av upplevelser och tillstånd.”

 

Vad får du ut av att ha flera sysslor i form av heltidsjobb på Kvadrat och att arbeta med kläder vid sidan av?
– Mitt arbete på Kvadrat ger mig gemenskap och möjlighet att träffa härliga människor regelbundet, alltså att vara i ett större sammanhang. Att designa kläder är min passion och meditation. När jag syr så är jag oftast ensam och jag är då oerhört fokuserad. Då får jag utlopp för mitt skapande. Att kombinera dessa två sysslor ger mig en komplett bricka av upplevelser och tillstånd.

Hur får man tag på era kläder?
– Kläderna finns att kika på på min hemsida eller på Instagram. Följ mig supergärna där! Och vill du köpa ett par byxor så kan du kontakta mig via hemsidan eller på Instagram.

Tack så mycket, Rebecka! Är du nyfiken på Kvadrat? Här kan du läsa mer!