Dela

Varför Kvadrat?

Meningen med yrkeslivet

Om 200 av Sveriges vassaste konsulter inom IT, Verksamhetsutveckling, teknik och telekom går samman för att bygga ett gemensamt företag - tror du att det blir som vanligt då?

När vi satte oss vid ritbordet för att skapa det företag vi själva ville arbeta på insåg vi inte att vi samtidigt skulle komma att vitalisera konsultbranschen. Nu har vi plötsligt blivit favoritleverantör av konsulttjänster till ett stort antal kunder och vi står inför utmaningen att utöka vår leveransförmåga utan att äventyra det fantastiska konsultföretag vi har byggt upp. Därför kommer vi att ställa höga krav på dig. Vi tror dessutom du överväger att starta ett eget bolag nu eller i framtiden. De flesta på Kvadrat jobbar nämligen i egna bolag men på ett sätt som eliminerar alla nackdelar och samtidigt behåller fördelarna från att jobba som anställd.

 

Vi tänkte börja med att ge dig tre grundläggande råd för din egen yrkesutveckling:

1. Jobba inte på ett börsnoterat konsultföretag!
Vår erfarenhet visar att börsens krav på avkastning och tillväxt alltid står i konflikt med konsulternas intressen. Personlig utveckling, anställningstrygghet och lön finns naturligtvis, men bara i den mån resultatutvecklingen tillåter. Om man lovar börsen 20% resultat, då blir det ganska lite över till det som är viktigt för ett sunt konsultföretag.

2. Fundera på vad en chef skall tillföra!
Handen på hjärtat, hur mycket kontakt har du med din chef? När du sitter ute i uppdrag har ni säkert väldigt sporadiska kontakter. (När du är försenad med tidrapporten, då får du däremot en pling på telefonen, eller hur?). 
Dom som verkligen bistår dig i din utveckling är ju dina konsultkollegor. Därför skall du inte välja företag efter cheferna som jobbar där, utan efter vilka konsulter som finns i organisationen.

3. Jobba på ett företag som har flexibla yrkesmodeller!
Under olika faser av yrkeslivet vill man jobba på olika sätt. I normala fall måsta man då byta arbetsgivare. Vissa arbetsgivare jobbar med fasta löner. Andra jobbar med vinstdelning. Ytterligare andra jobbar med bonusmodeller. Ibland arbetas det med delägarskap och ibland tillåts egenföretagande. Välj ett företag där det finns så mycket som möjligt av detta och där du kan byta mellan formerna när dina förutsättningar förändras.

Som du kanske misstänker så uppfyller Kvadrat alla dessa kriterier.

Vi är inte börsnoterade utan kan återinvestera valfria belopp i personal- och kunskapsutveckling. 
Som Kvadratkonsult kommer du med stor sannolikhet att bli din egen, även om du kan jobba som anställd i olika former. Och du kan ändra din yrkesform när du känner för det.

Kontakta gärna något av våra kontor om du vill veta mer!

Kvadrats kompetenser

Kvadrats erbjudande kännetecknas av seniora konsulter som kombinerar stort ansvar och engagemang med mångårig yrkeserfarenhet. Om du blir en av oss får får du kollegor med djup kompetens och lång erfarenhet inom branschen.

Bli min nya kollega!

Ta första steget till att starta eget företag tillsammans med Kvadrat. Kontakta oss så berättar vi mer!