Dela

Carl Fredriksson

 • Machine Learning-utvecklare
 • Data Scientist
 • Mjukvaruutvecklare

Översikt

Carl har tagit examen från Chalmers tekniska högskola, där han gick grundprogrammet Informationsteknik och masterprogrammet Complex Adaptive Systems. Han brinner för alla ämnen som kombinerar programmering och matematik. Den största passionen ligger inom machine learning (ML), och för tillfället deep learning i synnerhet.

Carl kan hjälpa er med alla typer av ML-projekt och har en stark bakgrund inom mjukvaruutveckling. Trots att ML är ett mer teoretiskt ämne, så är praktiska utvecklarkunskaper viktiga för att kunna applicera ML på verkliga problem och få applikationer hela vägen till kund.

För mer information om Carl, eller för att läsa hans artiklar om Machine Learning, gå till https://cfml.se/.

Egenskaper

Carl är en utåtriktad, driven och analytisk person som känner starkt personligt ansvar. Han är prestigelös och tycker mycket om att lära sig nya saker. Han har flera hobbyprojekt och går kurser på fritiden. Carl har spelat bollsporter större delen av livet, framför allt handboll, men basket är roligast för tillfället. Han har även stort intresse för brädspel och dataspel. Favorit-brädspelet är Schack, som Carl tävlade i på hög nivå när han var yngre.

Konsultens CV

 • SSPA

  2018 -

  Mjukvaruutvecklare

  Utveckling av interna mjukvaror för hantering av experimentdata.

  ROLL
  Carl underhöll existerande program och utvecklade nya features. Carl jobbade som ensam programmerare med dessa mjukvaror och fick mycket eget ansvar.

  NYTTA
  Programmen har fått många önskade features implementerade som sparar tid och pengar för företaget. Carl hjälpte även till med strategiska beslut om datalagring och arkitektur för interna IT-system.

  TEKNIKER
  C#, WPF, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, NSIS

 • Open Source

  2018 -

  Machine Learning-utvecklare

  Open source implementationer av flera machine learning tekniker, bland annat neural style transfer, facial landmark detection, sentiment classification, digit recognition, med mera. Alla projekt har sin källkod uppladdad på GitHub (https://github.com/CarlFredriksson), och medföljande bloggartiklar som förklarar hur man gör finns att hitta på https://cfml.se/blog/.

  ROLL
  Carl implementerade flera ML-projekt och skrev om de på sin blog.

  NYTTA
  Carl har själv haft stor nytta av att läsa andras open source implementationer och artiklar, och han hoppas att dessa projekt kan vara till hjälp för andra.

  TEKNIKER
  Python, NumPy, TensorFlow, Keras

 • Chalmers

  2018 - 18

  Forskare, Matematiker

  Carl utförde ett eget examensarbete på masterprogrammet Complex Adaptive Systems. Arbetet innefattade forskning inom evolutionär spelteori.

  ROLL
  Carl byggde en modell för att analysera voting games i ett evolutionärt kontext. Carl byggde även en simulation som använde sig av evolutionära algoritmer.

  NYTTA
  Arbetet har inte mycket applicerad nytta, utan är snarare grundforskning som kan byggas vidare på.

  TEKNIKER
  Python, NumPy

 • Forum Arkitekter

  2017 - 17

  Webutvecklare

  Carl utvecklade en hemsida för Forum Arkitekter.

  ROLL
  Carl byggde ett WordPress-tema från grunden, skräddarsytt till kundens önskemål.

  NYTTA
  Kunden fick en modern, responsiv hemsida. Hemsidan är lätt att uppdatera genom WordPress inbygga content management system, samt automatisk hämtning av Facebook-inlägg.

  TEKNIKER
  WordPress, PHP, HTML, CSS, JavaScript, jQuery

 • Jeppesen Systems

  2017 - 17

  Mjukvaruutvecklare, Fullstack

  Carl fortsatte utveckling med inhouse-applikationen.

  ROLL
  Carl jobbade återigen som fullstack-utvecklare. Denna gång skulle applikationen få fler features och klientdelen krävde mer komplicerade widgets. Carl valde därför att skriva om klientdelen i Angular.

  NYTTA
  Carl tillförde kunskap om webutveckling och moderna ramverk.

  TEKNIKER
  Java, Spring, HTML, CSS, JavaScript, Angular, Linux, Bash, Docker, OpenStack, GoCD

 • Jeppesen Systems

  2016 - 16

  Mjukvaruutvecklare, Fullstack

  Carl utvecklade en inhouse-applikation för att förenkla initialisering, konfiguration, och nedstängning av kundens planeringssystem.

  ROLL
  Carl jobbade som fullstack-utvecklare och byggde både server och klientdelar av applikationen. Serverdelen var bland annat interface till redan utvecklade skript, och Carl jobbade tätt ihop med teamet som var ansvariga för dessa skript. Carl blev introducerad till att arbeta med continuous integration.

  NYTTA
  Applikationen snabbade upp och förenklade arbete för flera team på företaget. Carl tillförde framförallt kunskap om webutveckling, vilket saknades hos teamet han jobbade med.

  TEKNIKER
  Java, Spring, HTML, CSS, JavaScript, jQuery, Linux, Bash, Docker, OpenStack, GoCD

 • Chalmers

  2015 - 15

  Mjukvaruutvecklare

  Carl utförde kandidatarbete i en grupp av sex personer på sektionen Informationsteknik. Arbetet innefattade utveckling av en ny chat-plattform som kopplade ihop flera existerande plattformar. Plattformen hade ett eget lågnivå-bibliotek användes för nätverkskommunikation med andra plattformar och två olika klientapplikationer (PC/Android) som använde biblioteket.

  ROLL
  Carl kom på idén till arbetet, ledde arkitekturen, utvecklade kommunikations-biblioteket och interfacet mellan biblioteket och klientapplikationerna. Utveckling av kommunikations-biblioteket innefattade bland annat att implementera protokollet XMPP utifrån specifikation i RFC.

  NYTTA
  Som arkitekturledare såg Carl till att olika komponenter passade ihop, och att gruppens medlemmar kunde arbeta effektivt med väldefinierade uppgifter.

  TEKNIKER
  C, C++, boost

Kompetensområden

Anställningar

 • 2018 -

  Data Scientist & Machine Learning Engineer, Eget företag

 • 2016 - 2017

  Software Engineering Intern, Jeppesen Systems

 • 2011 -

  Web-utvecklare/IT-konsult, Eget företag

 • 2009 - 2010

  Web-utvecklare/IT-konsult, Forum Arkitekter

Utbildningar

 • 2018 - 18

  Deep Learning Specialization, deeplearning.ai (Coursera online)

 • 2017 - 17

  Machine Learning, Stanford University (Coursera online)

 • 2016 - 18

  Complex Adaptive Systems Master, Chalmers University of Technology

 • 2012 - 16

  Information Technology Bachelor, Chalmers University of Technology

Visa mer

Intresserad? Kontakta

Anna Söderlund
Kundansvarig på Kvadrat Göteborg AB
072-200 27 21
Anna Edshage
Kundansvarig på Kvadrat Göteborg AB
070-560 55 77