Dela

Isak Purra

 • Systemutvecklare
 • Webbutvecklare
 • Apputvecklare

Översikt

Isak har en bakgrund med högskoleingenjörsexamen i datateknik från Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Isak har under sin karriär nästan uteslutande arbetat med olika typer av webbprojekt och har under de senaste åren har Isak riktat in sig på frontend- och apputveckling.

De olika roller och projekt som Isak arbetat med har bland annat gett honom erfarenhet och djup kunskap inom:
- Mobil utveckling; Hybridappar – mobila appar för iOS och Android som utvecklas med webbtekniker.
- Webbutveckling på .NET-plattformen, i lösningar baserat på SharePoint 2007/2010 men framför allt ASP.NET-lösningar som inte baserats på någon produkt utan utvecklats från grunden med HTML, CSS och Javascript och tillsammans med populära ramverk och metoder som gett en rik och levande användarupplevelse som är mer lik applikation än webb.
- Systemdesign, arkitektur, test och implementation avseende webblösningar.
- Systemutvecklingstekniker och metodik.
- Iterativ utveckling med Scrum.

Isak har jobbat med allt från förstudie, kravspecifikation, arkitektur och systemdesign vidare till utveckling, implementation och test.

Egenskaper

Isak är en social person som har lätt att lära känna nytt folk, utbildning och arbetsliv genomsyrade av grupparbeten och projekt. Isak föredrar att jobba i grupp men har inte heller några problem med att jobba på egen hand. Isak tar gärna ansvar utöver tjänsten – har ett intresse för servrar, nätverk utöver teknik i största allmänhet.

Konsultens CV

 • Toyota Material Handling Europe

  2014 - 15

  Expert inom mobilitet

  Behovsanalys och lösningsförslag offerthjälp.

  Kunden arbetade med att utvärdera sina processer kring offerering och såg i samband med detta möjlighet att effektivisera insamling av offertunderlag ute hos kund. Isak utförde tillsammans med framtida användare en behovsanalys och tog fram ett lösningsförslag i form av en mobilapp med offlinestöd för Android och iPhone/iPad.

  Nyckelord: Behovsanalys, Lösningsarkitektur, AngularJS, Cordova, PhoneGap, Ionic Framework, Offlineläge, Synkning.

 • Sveriges Skorstensfejaremästares Riksförbund

  2013 - 15

  Systemutvecklare

  SSR Ritz.

  Ritz är ett administrativt verksamhetssystem för sotare som används av över 100 sotarbolag. Ritz hanterar känsliga personuppgifter för privatkunder och säkerställer att rätt sotarbolag endast har tillgång till sina kunder och deras uppgifter.

  Lösningen utgörs av flera delar, exempelvis en SPA (Single Page Application, en ”desktop” liknande applikation byggd med modern webbteknik så som Google AngularJs, JQuery och REST tjänster), en mobil klient för att stödja den mer operativa delen av sotar arbetet (t.ex. att rapportera/synkronisera dagens arbete), en migreringsapplikation för att låta sotarna migrera från sina äldre verksamhetssystem, support applikationer för förvaltningspersonal och bakgrunds applikationer för långgående processering (kända som WorkerRoles i Azure).

  Lösningen baseras på en plattform av Microsoft och moln (Azure) teknologier. I Azure används bland annat Azure Connect, Azure table storage, Azure Queues och Cachecluster.
  Systemet körs i Microsofts molntjänst Azure och på en dedikerad databasserver för snabb access till data. Projektet använder TFS 2012 för och agilt arbetssätt för planering, uppföljning och återrapportering av buggar från projektets testare.
  Isak ansvarade för implementering av den grafiska profilen och utveckling av mobilappen till Ritz. Under projektet har Isak bollat designidéer med webbyrån och ansvarat för implementeringen av Bootstrap i GUI.

  Nyckelord: Lösningsarkitektur, Systemutveckling, Agilt arbetssätt, ASP.NET, C#, Azure, REST, WebAPI, MVC, MVVM, Bootstrap, CSS, JavaScript, AngularJS, Cordova, PhoneGap, SQL Server 2012/T-SQL, TFS 2012, TDD, XML, Entity Framework, Photoshop.

 • BillerudKorsnäs

  2012 - 14

  Systemutvecklare

  Nytt ärendehanteringssystem.

  Utveckling av ett nytt ärendehanteringssystem för BillerudKorsnäs-koncernens IT-Servicedesk. Omfattar en helt ny lösning kring ärendehantering som syftar till att effektivisera ärendeflödet både för IT-Servicedesken och för verksamheten. Lösningen bygger på SharePoint 2010.

  Nyckelord: SharePoint 2010, C#, CSS, JavaScript, Visual Studio 2010, TFS 2010, Windows Server 2008 R2.

 • Securitas

  2012 - 14

  Systemutvecklare

  Nytt ärendehanteringssystem.

  Utvecklare för Securitas ärendehanteringssystem baserat på SharePoint2010. Uppdraget omfattar implementation av en ny webbapplikation för centraliserad ärendehantering samt portaler för kunder och partners till Securitas.

  Nyckelord: SharePoint 2010, C#, CSS, JavaScript, Visual Studio 2010, TFS 2010, Windows Server 2008 R2.

 • Jordbruksverket

  2011 - 12

  Systemutvecklare

  Pilot nytt verksamhetssystem.

  Isak var ansvarig utvecklare och arkitekt för Jordbruksverkets pilot ”Handläggarstöd” som bygger på SharePoint2010. Uppdraget omfattade att kravställa och förverkliga myndighetens krav på piloten för handläggarstöd.

  Nyckelord: SharePoint 2010, C#, CSS, JavaScript, Kravspecificering, Visual Studio 2010, SubVersion, Windows Server 2008 R2.

 • Jula postorder

  2011 - 11

  Systemutvecklare och lösningsansvarig

  Nytt intranät.

  Lösningsdesign och utveckling av ny internwebb för Julas räkning. Omfattar helt nya lösning för internwebb med fokus på informationsspridning, dokumenthantering och projektrum. Isak var chefsutvecklare och lösningsansvarig för projektet.

  Nyckelord: SharePoint 2010, C#, CSS, JavaScript, Kravspecificering, Visual Studio 2010, TFS 2010, Windows Server 2008 R2, Photoshop.

 • Nethouse Sverige

  2011 - 11

  Systemutvecklare och lösningsansvarig

  Nytt intranät.

  Lösningsansvarig med ett stort ansvar i projektet. Arkitektroll med uppsättning av lösning från befintlig kravspecifikation och ytterst ansvarig för utvecklingen och implementationen av designen. Internwebben har omfattat funktioner som t.ex. projektplatser, avancerad sök, dokumenthantering och mySite.

  Nyckelord: SharePoint 2010, C#, CSS, JavaScript, Kravspecificering, Visual Studio 2010, TFS 2010, Windows Server 2008 R2, Photoshop.

 • Saabgroup

  2010 - 11

  Systemutvecklare

  Ny externwebb.

  Utveckling av den nya saabgroup.com-webben. Webben är väldigt sofistikerad med bland annat ett stort antal typer av dynamiska produktsidor, eventhantering och prenumeration samt möjlighet att skapa användarkonton med lagring av användarinformation och eventuella prenumerationer med mera. Webbplatsen finns att se på www.saabgroup.com.

  Nyckelord: Active Directory, ASP.NET, C#, CSS, JavaScript, EPiServer CMS 5 R2, SQL Server 2008, SharePoint 2010 (sök), Windows Server 2008.

 • Specialfastigheter

  2010 - 10

  Systemutvecklare

  Nytt extranet.

  Utveckling av ett nytt extranät baserat på SharePoint 2007 som "content management"-system, Active Directory för lagring av användardata samt SQL Server 2000 och SQL Server 2008 för ytterliggare lagring av data. Delar av den data som visas på det nya extranätet hämtas från redan befintliga SharePoint-webbar.

  Nyckelord: Active Directory, ASP.NET, C#, CSS, JavaScript, SQL Server 2000/2008, SharePoint 2007 (MOSS), Windows Server 2003.

 • Energimyndigheten

  2009 - 10

  Systemutvecklare

  Ny webbplats.

  Utveckling av en ny webbplats för information om och förenklad ansökning av tillstånd för vindkraftverk. Webbplatsen finns att se på www.vindlov.se.
  Nyckelord: ASP.NET, C#, CSS, JavaScript, EPiServer CMS 5, jQuery, SQL Server 2008, Windows Server 2003.

Kompetensområden

 • - Operativsystem/plattformar

  Mac OS X, Windows 2000, Windows 2003, Android, iOS, Windows 2008 Server, Windows 7, Windows XP, VM

 • - Databashanterare

  MS SQL-server

 • - Verktyg & Middleware

  Eclipse, Entity Framework, Episerver, Hibernate, Netbeans, Node.js, SharePoint 2013, SharePoint Online, TeamCity, Windows Communication Foundation, Xcode, MS Explorer, MS Office, MS Sharepoint, MS Visual Studio, Sharepoint, Team Foundation Server, Visual Studio .NET

 • - Utvecklingsspråk

  PowerShell, SSL, Visual Basic .NET, AngularJS, ASP.NET, C#, HTML, HTML5, Javascript, Jquery, MVC, SQL, SQL Windows, XML

 • - Hårdvara

  Mac, PC

 • - IT-strategi

  Teknikutredning

 • - Metoder & Processer

  Continuous Integration, Scrum

 • - Projektfaser

  Förstudie, Systemering/Design/Krav, Implementation, Utveckling/Genomförande

 • - Projektledning

  Teknisk projektledning

 • - Test & Verifiering

  Acceptanstest, Funktionstestning, Systemtestning

 • - Systemtyper

  Nätverk och kommunikation, Windowsapplikationer, Mobilapplikationer, Webb- och Internetbaserade system

 • - Utbildning

  Annan högskoleutbildning 3 år

 • - Roller

  Lösningsarkitekt, Utvecklare/Programmerare

 • - Kommunikation & Information

  Engelska

Anställningar

 • 2011 - 2015

  Systemutvecklare/IT-konsult, Nethouse Östergötland AB

 • 2008 - 2011

  Systemutvecklare/IT-konsult, Sogeti Sverige AB

 • 2007 - 2008

  Systemutvecklare/IT-konsult, Skill AB (uthyrd till Combitech AB)

Utbildningar

 • 2004 - 08

  Högskoleongenjörsexamen datorteknik, Chalmers tekniska högskola, Göteborg

 • 2003 - 04

  Furir, gruppchef, svenska armén, Svenska armén, I19 Boden

 • 2000 - 03

  Gymnasie, naturhumanistiskt program, Naturhumanistiska gymnasiet, Norrköping

Visa mer

Intresserad? Kontakta

Sara Kallblad
Kundansvarig på Kvadrat Linköping AB
072-717 9757