Dela

Martin Svensson

 • Testledare
 • Testare
 • Scrum Master

Översikt

Martin har runt 20 års erfarenhet av att arbeta med test och utveckling men har de senaste 17 åren haft fokus på testledning och test.
Martin började som utvecklare, men gled efterhand över till testarbete som han trivdes bättre med, och har en bred erfarenhet från många olika branscher som har givit honom djup teknisk förståelse.

Egenskaper

Kvalitetssäkring är viktig för Martin och han driver sina projekt med högsta kvalitet som mål.
Han trivs i rollen som testledare och är uppskattad för sin coachande personlighet och sin förmåga att driva projekten i mål.
Martin trivs med att arbeta både enskilt och i grupp, tycker om att ta sig an nya utmaningar och trivs bäst när arbetet inte går på rutin. Utmaningar gör att det blir roligare.
Han har certifieringar inom både ISTQB och REQB, men är även ceritifierad Scrum Master.

Konsultens CV

 • Jordbruksverket - Jönköping

  2017 -

  Teknisk testare

  Jordbruksverket utvecklar ett komplext system för att Sveriges lantbrukare ska kunna söka och få stöd för att kunna driva sina lantbruk på ett miljövänligt och effektivt sätt. Man hanterar stöd finansierade både av EU och av Svenska staten.
  Martin togs in som teknisk testare för att stärka upp ett av teamen då man hela tiden är pressad av tids- och funktionskrav från beställaren.
  Arbetet drivs i agilt i sprintar med leverans var tredje vecka som till slut resulterar i en ny release, ungefär fyra gånger per år.
  Martin arbetar bla med att ta fram testfall, genomföra tester - både front-end och back-end, rapportera till testledare.
  Några verktyg som används är Jira för ärendehantering, Docker för att kunna testa delmål inom sprinten, Enterprise Architect för att hålla reda på krav och modeller, pgAdmin för att skriva SQL-frågor mot databasen.

 • Nacka Kommun

  2016 - 17

  Testledare

  Martin togs in som testledare för acceptanstesterna när Nacka Kommun skulle byta ut sitt ekonomisystem till Unit4 Business World - UBW (fd Agresso).

  Acceptanstesterna genomfördes per modul, dokumenterades i ReQtest, och resulterade i ett testresultat och en önskelista på funktioner då man under testerna insett att man inte riktigt visste vad man beställt.
  Testerna var en administrativ utmaning då projektet var styrt på tid, det inte fanns någon aktuell kravbild, och då verksamhetsresurserna inte fått inplanerad tid för att medverka i förberedelser och tester.

 • Axfood IT AB

  2016 - 16

  Testare

  Uppdraget hos Axfood, som bla äger Hemköp och Willys, gick ut på att säkerställa att önskad funktionalitet fanns i e-handeln för de båda kedjorna. Köp ska kunna göras både på desktop och plattor av olika slag men även på olika mobiler.
  Första tiden i uppdraget gick huvudsakligen åt att genomföra backend-tester i Hybris och kontrollera loggar och xml-filer.
  Efterhand blev det mer frontend-tester och mer inriktat på att testa kundscenarier.
  Martin var här ansvarig för tester av hanteringen av rabatter och kuponger av olika slag samt av säljstyrning med hjälp av SPSS.
  Verktyg som användes var bland annat QC och Jira

 • Sveaskog AB

  2012 - 15

  Testledare / Förvaltningsledare

  I uppdraget hos Sveaskog arbetade Martin som testledare för VALS - deras största systemgrupp för planering, genomförande och uppföljning av skogsavverkning – ett stort komplext system med många integrationer mot andra system, både interna och externa, vilket innebar mycket kontakter och synkroniseringar mot andra företag. Testerna genomfördes ofta med personal utspridda på olika kontor runt om i landet, där Martin var spindeln i nätet från kontoret i Stockholm.

  Arbetet som testledare gick även ut på att introducera och utbilda ny personal i testverktyget ReQtest och att arbeta med Jira. Att vara med att ta fram den nya teststrategin tillsammans med Sveaskogs testansvarig var också något som ingick i rollen.

  Här var han förutom testledare även testmiljöansvarig, med allt som det innebär, för de delar som ingick i VALS, men hoppade också in som testare för olika program/system när dessa skulle introduceras eller uppdateras; tex Jira, Mörrumswebben, Sharepoint.

 • Försvarsmakten

  2011 - 12

  Testledare / Testare

  På FMV i Enköping var Systemintegrationstester i ett

  utvecklingsprojekt fram en rikstäckande

  nät- och informationsinfrastruktur.

  Testerna genomfördes genom att manuellt

  Hos FMV i Enköping genomförde Martin Systemintegrationstester i ett utvecklingsprojekt som gick ut på att ta fram en rikstäckande nät- och informationsinfrastruktur som även skulle fungera internationellt.
  Testerna genomfördes genom att manuellt kontrollera att kommunikation fungerar på båda hållen genom nätverken och att avsedda funktioner går att använda.
  Han var även samordnande testledare i slutskedet av delprojekt där WIN7 skulle införas inom Försvarsmakten.

 • H&M IT

  2007 - 11

  Testledare / Testare

  På H&M förberedde och ledde Martin testarbetet av kassasystemen (POS) i existerande länder i maintenance releaser. Han genomförde tester av systemen och utvärderade resultaten. Han ledde och genomförde även tester för nya länder i H&Ms expansionsländer och då både POS och EFT-delarna.
  Han var testansvarig för H&Ms webshop, vilket inkluderade planering, förberedelser och ledning av testarbetet för både funktionsreleaser i de dåvarande länderna, men även för expansionen i nya länder.

Kompetensområden

 • - Metoder & Processer

  KANBAN, LEAN, Processer och metoder allmänt, PROPS, RUP/UP, Agila metoder allmänt, ISTQB, REQB, Scrum

 • - Projektfaser

  Systemering/Design/Krav, Test

 • - Projektledning

  Administrativ delprojektledning, Projektadministratör/assistent, Projektledning

 • - Test & Verifiering

  Funktionstestning, Strategisk testledning, Acceptanstestledning, Integrationstest, Quality center, Systemtestning, Testledning, Testprocessutveckling, Testutveckling, Acceptanstest, Validering & Test - Mjukvara

 • - Databaser

  Databasadministration, Databaser allmänt, Databaskonstruktion

 • - Tillämpningar

  Billing-system, e-handel, Ärendehanteringssystem

 • - Branscherfarenhet

  Detaljhandel, Försvar, Hotell , Restaurang och Mötesindustri, Postorder/ e-handel, Resebranschen, Skog och Papper, Stat/kommun/Landsting, Teleoperatörer

 • - Roller

  Utvecklare/Programmerare, Delprojektledare, Kravanalytiker, Scrum master, Team-ledare, Testare, Testledare

 • - Kommunikation & Information

  Engelska

Anställningar

 • 2014 -

  Egen företagare / IT-konsult, Malmarcon AB

 • 2012 - 2014

  IT-konsult/Testspecialist, Konsultbolag1

 • 2011 - 2012

  IT-konsult, ÅF AB

 • 2007 - 2011

  Testledare/Testare, H&M IT

 • 2006 - 2007

  IT-konsult, Tritech AB

 • 2003 - 2004

  Säkerhetshandläggare/Delprojektledare, KTH

 • 2000 - 2002

  Testare/Testledare, Cybercom AB

 • 1998 - 1999

  Utvecklare, NCN Systems AB

 • 1996 - 1998

  IT-konsult, Modul 1 Data AB

 • 1995 - 1996

  Utvecklare, Ericsson

Utbildningar

 • 1992 - 95

  Dator- och Informationssystemlinjen 120 p, Högskolan i Karlskrona/Ronneby

Visa mer

Intresserad? Kontakta

Anders Eriksson
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
0733-58 36 50
Marit Barklund
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
073-360 70 07
Henrik Widström
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
070-276 44 68
Isac Hellwig
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
070-7220557
Sebastian Monadjemzadeh
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
0739613171
Anna Bohlin Archer
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
070-3705363
Carolin Mihic
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
073-4444941