Dela

Martin Nilsson

 • Javautvecklare

Översikt

Martin är en hungrig utvecklare som verkligen tycker att kod är kul. Med ett livslångt IT-intresse är han en konsult som ser problem som tillfällen att lära sig något nytt.

Egenskaper

Martins kanske främsta kvalitet är att han är en problemlösare som gärna delar med sig av sin kunskap. Hans nyfikenhet kombinerat med en hög värdering av kompetens gör att han snabbt bygger en förståelse för verksamheten i stort och kan se den större bilden.

Konsultens CV

 • Sodexo Pass

  2014 -

  Utvecklare

  Hos Sodexo Pass har Martin haft som huvudfunktion att underhålla och vidareutveckla en transaktionsplatform med integrationer mot både VISA och MasterCard. Systemet hanterar dagligen många tusen transaktioner och flera miljoner kronor och kräver därför både god domänkunskap och ett öga för detaljer. Utöver detta har han även varit högst inblandad i det dagliga arbetet och har jobbat tätt med kundtjänst och det offshorade frontend-teamet för att lösa de klurigare problemen.

  Tekniker: Java 6/7/8, MySQL, JBoss 4/7, Wildfly 10, Wicket, JavaFX, SOAP/XML, REST/JSON

 • Knowit Net Result

  2013 - 14

  Utvecklare

  Martin jobbade med ett telekombolag på Grönland för att strukturera om deras systemuppsättning. Slutleveransen var en ESB som knöt ihop samtliga system samt ett specialbyggt processorkestreringsverktyg som används för att provisionera telefoni- och bredbandstjänster. Martin växte snabbt i sin roll som utvecklare och tog ett större ansvar kring design och kundkontakt eftersom han kunde förstå både kund och system.

  Tekniker: Java 7, PostgreSQL, JBoss EAP, SOAP/XML

 • RIkslunchen AB

  2013 - 13

  Utvecklare/projektledare

  Efter ett tidigare väl utfört arbete fick Martin komma tillbaka till Rikslunchen med större ansvar. Under stort eget ansvar och som ledare för det offshorade utvecklingsteamet byggde Martin ett system för att koppla ihop kundernas Rikslunchenkort med en mobilapp för att kunna göra kontaktlösa betalningar.

  Tekniker: Java, NFC

 • Rikslunchen AB

  2012 - 12

  QA

  Martin utförde tester hos Rikslunchen och arbetade tillsammans med det offshorade utvecklingsteamet för att lösa buggar. Arbetet innefattade både rena webbläsartest samt enklare automatiserade tester. Med sina utmärkta engelskakunskaper hjälpte Martin också till med översättningar och korrigeringar.

  Tekniker: SoapUI, XML

 • e4e Interactive, Glasgow

  2012 - 12

  Lead QA

  Martin började i en ren översättarroll som snabbt växte. Tack vare sin erfarenhet och kunskap fick han ta större ansvar som innefattade både daglig kundkontakt och en ledarroll i ett internationellt team som utförde både lokalisering samt funktionella tester.

Kompetensområden

Anställningar

Utbildningar

 • 2014 - 14

  Project management, United Vanning, London

 • 2010 - 13

  Bachelor of Science (B.Sc.), Computer Science, The University of Stirling

Visa mer

Intresserad? Kontakta

Isac Hellwig
Kundansvarig på Kvadrat Stockholm AB
070-7220557