Dela

Andreas Bernérus

 • Systemutvecklare

Översikt

Andreas är en driven systemutvecklare med huvudfokus på Java, men jobbar mer än gärna med de senaste teknikerna inom frontendutveckling också. Han tycker att systemutveckling ska ske agilt och har inga problem med att skriva om sin kod när kraven ändras eller en bättre lösning kommer upp. Det viktiga är att leveransen är av god kvalité med robust kod som är lätt att förstå lång tid framöver.

Systemutveckling sker nästan alltid i team och för att göra en bra leverans krävs ett team med goda kunskaper. För att uppnå detta tror Andreas starkt på kunskapsspridning inom teamet och han har varken svårt för att fråga eller dela med sig av sin kunskap.

För Andreas är frågan varför ytterst viktig för förståelse av ett problem. Hur någonting skall lösas blir aldrig lika bra om man inte vet bakgrunden till varför det skall göras. Många gånger räcker lite bakgrund för att påverka hur en lösning ser bäst ut.

Egenskaper

Andreas är en glad och trevlig kille som inte gillar att rulla tummarna. Programmerar han inte på jobbet utvecklar han gärna något kul på fritiden eller skickar på något hemma eller i båten. När han tar det lugnt blir det gärna en öl på puben med nära och kära eller en spelkväll hemma, gärna i lag.

Konsultens CV

 • Telia

  2018 -

  Fullstackutvecklare

 • Eget

  2017 -

  Fullstackutvecklare

  Tillsammans med några vänner utvecklar teamet en app för att samla klubbmedlemskap. Projektet rullar på i mån av tid på fritiden sedan september 2017. Appen är skriven i React Native och kommunicerar med en Java backend.

  Verktyg
  React Native, Java, Spring Boot, NPM, Node JS, Heroku

 • Volvo Group Connected Solutions

  2015 - 18

  Javautvecklare

  Utveckling och underhåll av flertalet mikrotjänster för hantering av fordinsdata samt provisionering av fordon.

  ROLL
  - Andreas roll består i främst backendutveckling av microtjänster skrivna i Java 8 med Spring Boot och deployas i AWS. Andreas är del i ett devops team som underhåller, monitorerar och ger support i de utvecklade komponenterna.
  - Teamet arbetar enligt scrum och är del i SAFe

  NYTTA
  - Andreas har varit med och utvecklat ett tjugotal komponenter för att hantera och provisionerna fordon, det vill säga aktivera bilarnas telematiktjänster och se till att de får de inställningar som krävs för att de skall kunna kommunicera med backensystemet.
  - Teamet har en central roll i att hålla masterdata för fordonen och tillgängliga denna på ett enkelt sätt för övriga teams tjänster. En teknik som används för just detta är GraphQL. Kommunikationen mellan mikrotjänsterna sker både med httpanrop (REST) och JMS subscriptions.
  - Utveckling av tillhörande supportverktyg, dessa är webbaserade och är skrivna med TypeScript och React. Verktygen används av teamen själva och av supportpersonal på VGCS.
  - Tjänsterna levereras kontinuerligt i de olika testmiljöerna samt produktion med 100% uptime i de allra flesta fallen.
  - Teamet sköter även support och monitorerna av tjänsterna. Metrik loggas i graphite och monitorernas med graphana för att tidigt upptäcka eventuella fel. Alarm konfirmeras med en tredjepartstjänst OP5.

  Tekniker:
  Java 8, Spring Boot, Microservices, AWS, REST, JMS, AMQ, WMQ, Continious Delivery, Git, Graphite, Grafana, OP5, Typescript, React, SAFe

 • Exertus IT

  2015 - 15

  Mobilutvecklare

  Utveckling av företagets iOS och android-app för internkommunikation.

  ROLL / NYTTA
  - Under en kortare tid arbetade Andreas med vidareutveckling av företagets egna androidapp samt nyutveckling av motsvarande app för iOS.

  TEKNIKER
  Java, Android, iOS, Swift, git, maven

 • Eget

  2015 -

  Fullstackutvecklare

  Utveckling och bygge av en s.k. smartmirror som utöver att vara spegel även kan visa information på skärmen såsom busstider, väder, vilken låt som spelas samt data från diverse andra APIer.

  ROLL / NYTTA
  - Javautvecklare av en Java SpringBoot backend-server.
  - Frontendutveckling av sidan som visas på spegeln skriven i Angular.
  Bakom spegeln sitter en raspberry pi som visar en webbsida som är uppkopplad till en backend via websockets, denna körs idag på en annan raspberry pi. Java backend-servern pratar med flera olika apier b.la. västtrafik, yr, asana och det lokala sonos systemet. När förändringar sker pushas detta till frontend-klienten.

  TEKNIKER
  AngularJs, Java, SpringBoot, Maven, Git, Python, Linux, Websockets

 • Telia Sonera AB

  2014 - 15

  Systemutvecklare

  ROLL
  - Javautvecklare i TeliaSoneras tjänsteramverk Agora. Teamets mål är i huvudsak att bygga stödfunktioner för hur övriga backendtjänster kummunicerar, dels med varandra samt stödsystem.
  - Javautvecklare i Telai.se felanmälan-flöden.
  - Jobbar enligt Scrum och Kanban.

  NYTTA
  - Utvecklat kärnfunktionalitet i plattformen "Agora" som utnyttjas av övriga backendteam.
  - Mot slutet av uppdragstiden arbetade Andreas med backendutveckling för b.la. Telia.se felanmälan flöden som är en implementation ovanpå Drools. I och med detta har Andreas även jobbat en del med cucumber tester och byggt ett litet ramverk för att göra automatiserade HTTP/DWR anrop samt läsa svaret till Java objekt som sedan enkelt kan verifieras mot data från cucumber testerna.

  Verktyg
  Java EE, OSGi, Cucumber, Web Services, DWR, Maven, Mercurial, Jira, python, bash, Eclipse, IntelliJ IDEA, IntelliJ Pycharm

 • TeliaSonera AB

  2013 - 14

  Systemutvecklare

  ROLL
  Java och webb-utvecklare i ett team om fyra personer i ett kortare uppdrag.

  NYTTA
  Teamet levererade ny funktionalitet i Telas supportverktyg för att hantera och reservera telefonnummer för TeliaSoneras supportverktyg.

  Verktyg
  Java, JUnit, Velocity, Javascript, Dojo, HTML, CSS, Maven, Mercurial, Eclipse, Apache Tomcat, Scrum

 • Fianref

  2013 - 13

  Frontendutvecklare

  ROLL / NYTTA
  Frontendutveckling av responsivt webb-ansökningsformulär till banklån hos finaref.
  Skapat för att hantera olika teman, däribland Finaref, Ellos och Balanselånet.

  Verktyg
  HTML5, Responsive, Twitter-Bootstrap, LESS, CSS3, JavaScript, jQuery, jQueryMobile

 • Husqvarna

  2013 - 13

  Webmaster

  ROLL
  Andreas jobbade i ett litet team med att underhåll av Husqvarna Group content management system samt deras produkt-editor.
  Andreas ansvarade för att teamet levererade i tid och skötte rapporteringen till kund.

  NYTTA
  Teamet utför ändringar främst baserat på förfrågningar från Husqvarnas marknads projektledare samt dess marknadsavdelningar runt om i världen, samt på eget initiativ. Det kunde handla om allt från små förändringar i texter till helt nya sidor och kampanjerbåde på husqvarnas egna sajt, men också med Jonsered, Gardena, McCulloch m.fl.

 • Volvo Group

  2012 - 13

  Frontendutvecklare

  Frontendutveckling av ett par interna kanpanjsiter för Volvo group samt förvaltning under det året kampanjen var aktiv.

  ROLL
  Andreas ansvarade för frontendutvecklingen av en intern site för att marknadsföra förändringar i och med nylansering av diverse IT system.

  NYTTA
  - Frontendutveckling av liten tillsammans med Maverick by Sigma. Siten blev senare omskriven i computersweden: http://computersweden.idg.se/2.2683/1.587913/sa-far-volvo-anvandarna-med-sig

  Verktyg
  HTML5, LESS, CSS3, JavaScript, JQuery, Youtube, QBrick, swfobject

 • TeliaSonera AB

  2011 - 12

  Systemutvecklare

  ROLL
  Javautvecklare i ett projekt på Telia, Göteborg där en portal för hantering av IP-telefoni skapades. Portalen är utvecklad och integrerad med cms-systemet Magnolia. Andreas jobbade med både frontend- och backend-utveckling.

  Verktyg
  Java, Spring, Freemarker, Magnolia, HTML, JavaScript, Dojo, CSS, LESS, Maven, Hudson, Mercurial, Eclipse, IntelliJ IDEA, JBOSS, Derby.

 • Eget

  2011 - 14

  Utvecklare

  Utveckling av ett 2D spel till iOS. Skrivet i Objective-C.

  ROLL / NYTTA
  På fritiden utvecklade Andreas ett 2D spel till iOS där man skall leda en sköldpadda igenom ett antal nivåer. Andreas programmerade, designade och ritade allt själv.

  TEKNIKER
  iOS, Objective-C, git, adobe photoshop,

 • Forever Living Products

  2010 - 11

  Webbutvecklare

  Som webbutvecklare på Forever Living Products Scandinavia AB var Andreas del i en webbgrupp bestående av tre utvecklare. Denna grupp var ansvarig för underhåll och vidareutveckling av företagets eget support och administrationsverktyg, företagets olika shoppar, kampanjsidor samt den externa sidan (www.foreverliving.se) och interna sidan. Denna interna sida är det verktyg företagets ca 100.000 återförsäljare använder för att hantera sina order, kunder och organisation. Våran grupp tog också merparten av de tekniska supporten.

  Verktyg
  Php, mysql, soap, xml, javascript, html, css, subversion, git

Kompetensområden

 • - Operativsystem/plattformar

  Android, AWS, iOS

 • - Verktyg & Middleware

  Cucumber, Docker, Elasticsearch, Gerrit, JBoss, Jenkins, Node.js, Subversion, Tomcat, Atlassian Jira, Git, Hibernate, Spring, Xcode

 • - Utvecklingsspråk

  Angular 2, AngularJS, PHP, SQL, Swift, Typescript, UML, Unix Shell script, HTML, HTML5, IntelliJ, Javascript, Jquery, Objective-C, Python, Spring, XML, XSD, Java, JUnit

 • - Metoder & Processer

  KANBAN, SAFe, Agila metoder allmänt, Scrum

 • - Databaser

  MongoDB, Postgresql

 • - Roller

  Utvecklare/Programmerare

Anställningar

 • 2015 -

  Java Consultant, Exertus IT

 • 2012 - 2015

  Java Consultant, Sigma IT and Management

 • 2011 - 2012

  Java Consultant, Delta

 • 2010 - 2011

  Web Developer, Forever Living Products

Utbildningar

 • 2007 - 10

  Software Engineering and Management, Göteborgs Universitet

 • 2003 - 06

  IT Data, Hulebäcksgymnasiet

Visa mer

Intresserad? Kontakta

Anna Söderlund
Kundansvarig på Kvadrat Göteborg AB
072-200 27 21
Anna Edshage
Kundansvarig på Kvadrat Göteborg AB
070-560 55 77