Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Vad är svårast med att coacha andra människor?

cover

Simon Almström! Du är en Agile Coach. Vad innebär det?
– Jag hjälper individer, team och företag att jobba agilt. Att jobba agilt innebär bland annat att man regelbundet ser över prioriteringar och krav så att man alltid gör rätt saker. Det innebär även att man ständigt försöker förbättra sig för att vara så effektiv som möjligt. Kort sagt hjälper jag företag bli bättre på att göra rätt saker effektivt.

Vad är det svåraste med att coacha andra människor?
– Det svåraste är nog att visa vägen och våga vara en förebild för hur det ska fungera. Jag kan inte förvänta mig mer av de jag jobbar med än vad jag förväntar mig av mig själv. Samtidigt så handlar det inte om mig, utan jag hjälper andra och då är det viktigt att lära sig se hela människan och hjälpa dem navigera i sin omgivning efter sina förutsättningar.

Vad brinner du för?
– Det roligaste med det här jobbet är att se folk utvecklas. Det kan vara en blyg person som lär sig ta mer plats eller när en chef skapar en stämning på jobbet som gör att folk trivs. Men det jag brinner absolut mest för är när dysfunktionella team lär sig att kommunicera effektivt och producera hållbara resultat långt över varje individs förmåga.

Tack så mycket för dina svar, Simon. Vill du veta mer om Simon Almström? Besök hans profil här!