Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

”Ledarskap handlar om att vilja en annan människa gott”

cover

Elisabet Grinde är utbildad coach, ledarutvecklare, projektledare och verksamhetskonsult. Vi pratar utveckling, coaching, reflektion och skidträning. Häng med och lär känna henne lite bättre!

Vad är nyckeln till att hjälpa andra människor att utvecklas? 
– I botten tror jag det behöver finnas ett genuint intresse för andra människor och att kunna sätta sig in i dennes förutsättningar. Jag brukar prata om att ledarskap handlar mycket om att vilja en annan människa gott. Först då finns möjlighet till utveckling. En rejäl dos av lyhördhet krävs också – som alltid som konsult.

Vad är det svåraste med att coacha andra människor?
– Det är att vänta in till dess att din klient hittar sin lösning själv… Ofta kan jag snabbt se en lösning utifrån mitt eget perspektiv – men om klienten ska lyckas genomföra en förändring så behöver jag vänta in att han eller hon hittar sin egen lösning.

Hur gör du för att se till att du själv fortsätter att utvecklas hela tiden? Vad är ditt knep?
– Som med det mesta är det ju träning som är nyckel till framgång, och jag tränar i varje möte med mina kunder. Jag reflekterar också efter ett möte vad som gjorde mötet bra eller vad som kunde ha gjorts bättre. Sedan fyller jag på energin och inspirationen i utbildningar eller i mötet med mina kollegor på Kvadrat. Ett exempel på detta var i helgen när jag och en konsult var på skidträningshelg i Dalarna, där vi både fick stakningsteknik och hann med många goda samtal kring våra respektive kompetensområden.

Tack för dina svar, Elisabet! Lär känna Elisabet bättre genom hennes konsultprofil. Den hittar ni här!