Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Varför återvänder man till Kvadrat?

cover

Hej och välkommen tillbaka Mikael Berg! Du är en av Kvadrat Linköpings nya konsulter – och har ju även varit hos oss tidigare. Kan du inte berätta lite om vem du är? 
–  Jag vill gärna kalla mig ”hållbar förbättringskonsult”. Organisationer som långsiktigt och systematiskt vill förbättra sin verksamhet på något sätt behöver oftast extern kraftkälla, och då vill jag vara med! Apropå ”hållbar förbättring” – oftast är det faktiskt inte så svårt att få några snabba ”quick-wins” när man startar ett förändringsarbete. Men det är betydligt svårare att få arbetet att bestå långsiktigt, och att ständiga förbättringar blir en integrerad och självklar del av organisationskulturen. Jag använder LEAN-filosofi och -verktyg tillsammans med min kunskap inom förändringsprojektledning och hur komplexa system fungerar för att leda och coacha sådana initiativ.

Och när jag inte jobbar tycker jag om att resa, läsa och att spela rock n’ roll på min elgitarr eller ståbas.

Du har ju varit hos Kvadrat innan, men lämnade för att vara anställd hos ett annat bolag, och är nu tillbaka hos oss. Varför ville du lämna Kvadrat? 
– Det dök upp ett intressant jobberbjudande på ett mycket spännande bolag. Jag tycker om utmaningar och att lära mig nya saker – och jag lärde mig massor där! Men nu är jag återigen redo för nya utmaningar.

Och varför kommer du nu, tillbaka till oss? 
– Flera saker naturligtvis, men en huvudorsak är att jag ser Kvadratmodellen som att en slags ”utmaning i Kvadrat”. Dels som utmanar mig som konsult att hela tiden vara på tå, ständigt bli bättre, och att kunna leverera mer och mer värde till mina kunder. Och dels att jag också utmanar Kvadrat att aldrig stå stilla utan att hela tiden bli bättre. Och att jag själv tillsammans med mina kollegor aktivt förväntas vara med och driva förbättringsarbetet inom Kvadrat.

Vilken är den största skillnaden mellan att vara Kvadratare och att vara anställd? 
– Jag skulle faktiskt säga ”värdeskapande i Kvadrat”. Inom Kvadrat har du dels friheten som egen företagare, men du får ett värde i form av ett betydligt starkare varumärke än du någonsin kan ha själv som enmanskonsult. Dels vill jag påstå att företagarskapet i sig är en slags kvalitetsstämpel i sig för kunderna. Som Kvadratkonsult är du egen företagare och entreprenör. Och som sådan måste du ha egenskaper för att kontinuerligt driva innovation och utveckling samt att leverera resultat i form av värde för kund.

Vad är din största drivkraft? Vad brinner du för? 
– Två saker – som förhoppningsvis hänger ihop… För min egen del – jag strävar hela tiden efter att lära mig nya saker. Och förhoppningsvis kan jag använda min kunskap till att förbättra saker. T ex verksamheten hos mina kunder.

Om du inte skulle göra det du gör nu – och om du skulle få göra vad som helst i världen – vad skulle det då vara? 
– Det låter kanske lite tråkigt – men jag tänker faktiskt inte riktigt så… I och för sig har jag naturligtvis drömmar – som lycka och välstånd för mig själv och min familj. Men också t ex visioner om framgång för mina kunder och samhället i stort. Och vad jag väl i praktiken gör för att försöka realisera dessa är väl att försöka bryta ned dem i hanterbara delmål. Man går ju faktiskt upp varje morgon och strävar på… Utmaningen här är väl dels att ha en tydlig kompassriktning – ”true north” att sträva mot. Dels att man har verktyg för att hela tiden stämma av att man går åt rätt håll. Det låter lite som en klyscha, men med detta synsätt är nog egentligen allt möjligt! Både privat och i yrkeslivet.

Tack för dina svar, Mikael! Läs mer om Mikael Berg här.