Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

”Det föddes en önskan om att hitta en balans mellan arbetsliv och privatliv”

cover

Linda Vitell är en av Kvadrats senaste förmågor, och även ny som egenföretagare. Hon drivs av att få människor och organisationer att utvecklas. Vi pratar med henne om hur hennes första tid som egenföretagare varit…

Hej Linda Vitell! Du är ju ny som egenföretagare. Berätta lite vad du gör i ditt egna bolag!
– Jag har bara drivit eget sedan ett halvår tillbaka och från första dag så har jag varit på uppdrag på 100% via Kvadrat som senior projektledare på ett företag som heter Ascom där jag ansvarar för deras R&D-projekt med utvecklingsteam och delprojektledare i Sverige, USA och Ryssland. Jag tar även uppdrag som interimschef, förändringsledare och coach. Sen har jag massor av egna affärsidéer som jag hoppas få möjlighet att satsa på längre fram där Kvadrat ger mig en stabil grund.

Varför ville du bli egenföretagare?
– Jag har jobbat som chef i stora och medelstora bolag de senaste 12 åren och trivts jättebra med det. Fram tills att jag fick barn och började få andra prioriteringar i livet än att bara jobba. Det föddes en önskan om att hitta en balans mellan arbetsliv och privatliv som jag tidigare inte känt något behov av. Som egenföretagare och konsult kommer jag in i en organisation och bidrar med just det som jag är duktig på och tycker är roligt. Jag sparar tid och energi som tidigare lagts på intern-politik, historik, personal m.m. Jag upplever det därför som mycket lättare att avgränsa mitt arbete och min arbetstid nu än tidigare.

Jag var dessutom på ett Öppet Hus hos Kvadrat och lyssnade på en ”gammal” Kvadratare som berättade att sedan hon blev egenföretagare och gick med i Kvadrat hade hon alltid haft 10 veckors semester varje år vilket hade varit perfekt under tiden hennes barn växte upp. Det fick mig att börja fundera över mina egna prioriteringar i livet.

Som egenföretagare så styr du ju själv över din tid. Vad är det svåraste med det?
– Jag upplever att det har varit mycket svårare att styra över min tid som anställd än som egenföretagare i och med att jag nu är med och sätter förväntningarna med kunden inför varje uppdrag. Men som alltid så är det ju svårt att säga nej till roliga uppdrag. Nu har jag däremot mycket mer balans mellan arbetsliv och privatliv. I och med att jag nu har mer avgränsade uppdrag så kan jag på så sätt också lättare styra över min tid.

Vad är det bästa med att själv kunna styra över din tid?
– Känslan av frihet. En dag när jag pratade med Anna Edshage, vår VD för Kvadrat Göteborg, frågade hon mig om jag inte skulle vilja ha nästa uppdrag på 80% istället för 100% med tanke på att jag har två små barn att ta hand om. Jag blev väldigt förvånad över att den frågan kom ifrån henne, men det är bara ett bevis på att Kvadrat jobbar för att ha världens lyckligaste yrkesmänniskor. Givetvis ska vi tjäna pengar, men det är inte prio 1 utan blir snarare en angenäm konsekvens av att vi satsar på konsulterna.

Vad gör du allra helst när du inte jobbar?
– När jag inte jobbar så umgås jag allra helst med min familj. Jag älskar att mina barn börjar bli så stora att de intresserar sig för olika aktiviteter och sporter där jag har möjlighet att få vara delaktig. Jag tycker om att träna och om det finns tid över så tar jag även uppdrag som fotograf, vilket är en annan stor passion i mitt liv. Jag tycker även om att planera vad jag ska göra om och när jag har semester. Det är inte säkert jag kommer vara ledig mer nu än tidigare, men bara tanken på att jag kan vara ledig över en längre period om jag vill… Det gör mig lycklig!

Tack för dina svar! Vill du veta mer om Linda Vitell? Eller kanske komma i kontakt med henne? Gå då in här!