Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

#3 Prat i Kvadrat: Att bli självlärd programmerare på 80-talet

cover

Nu är avsnitt 3 av podcasten Prat i Kvadrat här! Denna vecka möter vi systemutvecklaren Daniel Persson från Kvadrat Jönköping. År 1983, när han var tolv år, fick sin första dator. Det var en stor apparat som kopplades till en TV-skärm och knappt innehöll något minne. Till den fick han en instruktionsbok. Med hjälp av den, och hans brinnande intresse, påbörjade han resan mot det som skulle bli hans karriär. Idag är han systemutvecklare hos Kvadrat.

I podden så pratar vi om hur det gick till när han fick sin första dator, om huruvida hans intresse för programmering har svalnat eller ökat nu när det faktiskt är hans jobb, om utvecklingen och digitaliseringen, om att inte utbilda sig och mycket mer. Daniel Persson ger även sina bästa tips till de vill lära sig att programmera. Häng med och lyssna!

HÄR lyssnar du via iPhone
HÄR lyssnar du via webben eller Android. 

avsnittsbild-3
Är du osäker på hur du lyssnar på podcasts? Här berättar vi hur du gör! 


Vi har släppt ytterligare två avsnitt av Prat i Kvadrat. Här hittar du dem:
#2 Prat i Kvadrat: Hur blir man en inspirerande människa?
#1 Prat i Kvadrat: Om att våga ta steget