Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

5 snabba med Kvadrats kunder | Del 1: Björka Assistans

cover

Att trivas på sitt jobb är viktigt, och just trivsel och glädje är något vi värderar högt på Kvadrat. Vi strävar ständigt efter att en Kvadratare skall vara synonymt med “världens lyckligaste yrkesmänniska”. Vi tror att våra konsulters glädje vidare kommer att skina igenom och avspegla det arbete de gör hos våra kunder. Fungerar det? Vi har pratat med Patrick Hansson på Björka Assistans AB där en av våra konsulter, Stellan Nordahl, har varit på uppdrag de senaste månaderna. 

Berätta lite kort om ert företag! Vad gör ni och vad gör er unika?
Björka Assistans AB är ett företag som tillhandahåller personliga assistenter till personer med funktionsnedsättning och som behöver hjälp för att klara sin vardag. Bolaget drivas av min hustru, som är VD, och mig själv. Det som gör oss unika är att vi brinner för att hjälpa personer med allvarliga funktionsnedsättningar genom att de får den bästa assistansen, vilket i sin tur gör att de får leva ett så bra liv som möjligt. Vi har själva personlig erfarenhet genom att vår dotter fick diagnosen ”högfungerande autism” när hon var 15 år och vi vet hur det är att behöva stångas med myndigheter för att få den hjälp som man har rätt till. Vi ser våra kunder som de unika individer de faktiskt är och inte ett kolli.

Hur kom ni i kontakt med Kvadrat?
– Det var genom att jag blev inbjuden till ett möte hos affärsnätverket BNI i Lomma, där Stellan Nordahl är en ledande eldsjäl. Jag är numera medlem och träffar därmed Stellan regelbundet.

Vad är det för arbete ni tagit hjälp av Kvadrats med?
– Vi har, tillsammans med Stellan Nordahl, dragit igång ett arbete med att definiera Björka Assistans värdegrund. Arbetet påbörjades i höstas och har gett alla, som har någon form av relation till Björka Assistans (kunder, anställda, anhöriga med flera), möjligheten att deltaga, vilket jag tror är unikt.

Vad har ni fått för uppfattning om Kvadrat som företag?
– Min uppfattning om Kvadrat är att det är ett lite ovanligt, men mycket intressant, konsultbolag med en oerhörd bredd.

Hur skulle ni beskriva ert samarbete med Kvadrat i tre ord?
– Inspirerande, givande och smidigt!

Tack för dina svar, Patrick! Vill ni läsa mer om Björka Assistans, eller komma i kontakt med dem, så klickar ni er vidare hit.