Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

3 snabba med Linus Holmlund

cover

Denna veckans 3 snabba står vår nya Kvadratare Linus Holmlund för. Han jobbar som lösningsarkitekt, systemutvecklare och Lead developer och är van vid att ta en ledande roll i utvecklingsprojekt. Sommaren börjar lida mot sitt slut, men här får vi höra hur Linus tänker om ledigheten som egenföretagare, vad han älskar med sitt yrke och vad han helst gör en ledig sommarkväll.

  • Hej Linus! Som nybliven egenföretagare – hur skiljer sig denna sommar från tidigare? Kan du vara ledig och slappna av från jobbet?
    – Jag har så länge jag kan minnas haft en situation där det paradoxalt nog känts både som att jag aldrig är ledig, och som att jag alltid är ledig. Den känslan har bara förstärkts i med att jag startade eget. Jag tror att den kommer sig av att det jag gör är så roligt och att jag gör det under väldigt fria former. Det som är speciellt med just den här sommaren är att jag befinner mig precis mitt emellan det gamla och det nya. Att helt kunna släppa det gamla jobbet ger förstås ett extra lugn, men samtidigt känner jag en stor förväntan inför framtiden och har många små bestyr som hela tiden pockar på uppmärksamheten. Som det ser ut nu, kommer jag inte vara helt ledig mer än ett par dagar denna sommar.

  • Vad är det allra roligaste med systemutveckling?
    – Systemutveckling handlar i sin renaste form om att förstå en problemställning, att i tanken formulera en lösning, och att sedan omsätta tanken i kod och se hur lösningen förverkligas. Det är ett väldigt kreativt och stimulerande arbete, inte minst när det sker tillsammans med andra och det finns alltid mycket nytt att lära. Att sitta och bolla tankar och ideér med någon annan för att lösa ett riktigt klurigt problem – det är kanske det allra roligaste momentet.
  • Du är helt ledig en sommarkväll – vad gör du helst?
    – Det beror såklart mycket på väder och humör, men jag ser gärna att den inleds med att något gott hamnar på grillen och att jag till det har ett oprövat vin i glaset. Sedan sitter vi, hela lilla familjen, ute på balkongen och njuter av tillvaron.

Blev du nyfiken på Linus? Här hittar du mer om honom!


Vill du också bli Kvadratare? Läs mer här!