Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kvadrat anordnar utbildning: Cross Cultural Leadership

cover

Sista chansen att anmäla dig till utbildningen Cross Cultural Leadership!
Den 5 – 6 september bjuder Kvadrat Stockholm in till utbildningen Cross Cultural Leadership. Utbildningen anordnas tillsammans med Dr Zhongping Zhang som har flera års erfarenhet av produktutveckling på bland annat Ericsson, Siemens och ZTE. Kursen riktar sig främst till linjechefer, projektledare och teamledare som arbetar i internationella projekt med kollegor från så kallade ”Confucian countries” så som Kina (Hongkong och Taiwan), Japan och Korea.

Varför är det viktigt att ta hänsyn till kulturella skillnader när man pratar om ledarskap?

Ny_cross_cultural-1.jpgBra ledarskap kan karakteriseras av många olika variabler men framförallt handlar bra ledarskap om att få människor att samarbeta och att uppnå långsiktiga mål tillsammans. Men en duktig ledare måste också förstår vikten av kulturella skillnader och genom detta skaffa kunna bygga framgångsrika team utifrån dess olika kulturella styrkor. Idag består många av de stora företagens produktutveckling av flera internationella enheter med en specifik marknad och tillgång till personal med specialistkompetens för sitt område. Därför är det också ytterst viktigt, att som ledare, förstå att människor på olika platser inte arbetar på samma sätt, bara för att arbetsuppgifterna är desamma.

Under utbildningens två dagar kommer vi att beröra denna typ av frågor, men även punkter om vad som är utmärkande för svenskt, respektive Kinesiskt ledarskap, hur du skapar framgångsrika mångkulturella team, vilka utmaningar du som västerländsk ledare kan ställas inför när du arbetar i Asien och vidare  – hur förbereder du dig inför dessa utmaningar?

Sista chansen att anmäla dig är 17 augusti! Anmäl dig och läs mer härVi ses!