Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Så blev de egenföretagare – med hjälp av LinkedIn

cover

I Sverige spenderar man i genomsnitt 3,5 timmar om dagen på internet. I den årliga rapporten Svenskarna och Internet blir det tydligt att sociala medier utgör en stor del av denna “nät-tid”. Plattformar som Facebook och Instagram ökar allt mer, men även den mer professionella plattformen LinkedIn visar på en ständig och kontinuerlig ökning. De sociala medierna har även fått allt fler nya användningsområden i vardagen där de går mot att vara en viktig källa när det kommer till att söka information, men också för att söka nya möjligheter i arbetslivet. Var tredje person i åldrarna 26-55 år använder sig av LinkedIn och 33 % av alla yrkesaktiva använder sig av plattformen som ett digitaliserat nätverk och ett viktigt verktyg i arbetslivet – och för många är LinkedIn en viktig del av vägen till nya arbetsmöjligheter.

Linus Holmlund och Stefan Strandgren är systemutvecklare med en 20-årig vänskap i bagaget och som har upplevt den affärsmässiga fördelen med sociala medier. De lärde känna varandra under studietiden i Uppsala och har under de senaste åtta åren arbetat ihop på samma företag. Under våren 2016 kände de att det var dags för en förändring, och livet som egenföretagare kändes lockande. Efter att ha sett sig om på marknaden, utan att hitta något som kändes riktigt rätt, snubblade de av en slump över Kvadrat via en gemensam bekant på LinkedIn. En kvart senare satt de i möte med självaste VD:n och inte långt därefter låg ansökningspapprena om det egna företaget på Bolagsverkets bord.

Hur kom det sig att ni blev sugna att testa vingarna som egna?
– Efter att ha arbetat tillsammans på samma företag i åtta år, kände vi båda att det var dags för en förändring. Friheten i att vara sin egen arbetsgivare lockade och vi blev nyfikna på vilka möjligheter det kunde leda till längre fram.

Ni hittade till Kvadrat på ett lite annorlunda sätt. Hur gick det till?
– När vi bestämde oss för att starta eget visste vi faktiskt inte att Kvadrat fanns. Men en fredag när det började närma sig skarpt läge, såg Linus på Linkedin att en före detta kollega, Johan Nordkvist, var VD för Kvadratkontoret i Örebro. Vi blev genast intresserade av Kvadrat och kontaktade Johan. Samma fredag, en kvart senare närmare bestämt, träffades vi alla över en lunch. Sen gick allting oväntat snabbt. Bara några veckor senare var samarbetsavtalet på plats och ansökan till Bolagsverket inskickad.

Vad var det ni fastnade för hos Kvadrat?
– Vi tittade på liknande aktörer på marknaden, men det var aldrig något som kändes riktigt rätt. Med Kvadrat var det annorlunda – allt stämde och alla bitarna föll på plats! Trygghet och frihet värderas högt av Kvadrat och det är något som verkligen passar oss. Vi kände därför direkt att Kvadrat var en bra match för oss.

Vad tycker ni är det bästa med att vara Kvadratare?
– Som egenföretagare kan det vara svårt att hitta bra uppdrag och därför är det så skönt att få stöd av Kvadrat i just den fasen. Det är en av de största fördelarna enligt oss. En annan fördel med Kvadrat är såklart friheten att kunna arbeta med något helt annat parallellt. Vill man arbeta mindre och utbilda sig mer har man friheten – och möjligheten – att göra det.

Stort tack för er spännande berättelse!

Vill du, precis som Linus och Stefan, ansluta dig till Kvadrat? Kika här för mer information!


 

Linus Holmlund

Linus har en bred kompetens inom utvecklingsarbete och är en erfaren lösningsarkitekt och systemutvecklare. Han har en naturlig fallenhet för arbetsledning, vilket gör att han trivs bäst när han får ta ett helhetsansvar. Tack vare sin gedigna yrkeserfarenhet och pedagogiska förmåga har Linus även fungerat som stöd och mentor för både nya och seniora projektmedlemmar.

 

Stefan Strandgren

Stefan är en engagerad och noggrann systemutvecklare som alltid ser till kundens bästa utifrån användbara och hållbara lösningar. Han har bred kompetens inom användarinteraktion och systemarkitektur. Sedan 2008 har Stefan jobbat på ett mindre företag, där han arbetar med alla delar av produkten – i alla projektfaser. Fokus har varit på kravställan, implementation både i front-end och back-end, samt support och driftsättning av nya releaser.