Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

IT-forum kickar igång med temakväll: Virtual Reality

cover

Den 19 januari drar Kvadrat Malmö igång sin nya satsning IT-Forum, där man under våren kommer att anordna träffar för IT-intresserade i regionen. Tanken är att IT-Forum ska fungera som en mötesplats för likasinnade att träffas, utbyta kontakter och lära sig mer om aktuella ämnen inom området. Vi har passat på att träffa Kvadrat Malmös affärsutvecklare Annette Larsson för att prata lite närmre om satsningen.


Hej Annette! Ni har startat ett IT-forum i Malmö. Berätta lite mer om detta!
– Malmö är en fantastisk region när det kommer till IT. Det finns en blomstrande startup-kultur med en Tech-scen som är otrolig och vi är en självklar aktör på marknaden. Vi på Kvadrat Malmö är starka inom Affärsutveckling, Management och Projektledning. Styrkan är synergieffekterna där vi har stora möjligheter att komplettera bra uppdrag för IT-Arkitekter och utvecklare. Därför vill vi expandera och IT-Forumet är ett bra sätt att kicka igång detta.

Under våren kommer vi därför att anordna flera IT-Forum som kommer att beröra olika teman. Vi kör igång med start den 19 januari och vi är glada att kunna meddela att eventet redan är fullbokat. Vi tycker att det är viktigt att det finns tid för mingel, både för att skapa kontakt med andra inom IT-branschen och bygga sitt eget kontaktnät, men även för att få tillfälle att träffa och prata med våra befintliga konsulter och affärsutvecklare.

Vi kommer inleda detta koncept med det aktuella ämnet Virtual Reality och kommer beröra frågor som “Varför talas det mycket om VR just nu?”, “Vilka tekniska utmaningar finns det?” och “Hur ser egentligen framtiden för VR ut?”. Jag tror att denna virtuella verklighet kan vara intressant för såväl IT-centrerat yrkesfolk, som för gemene man. Det är ett oerhört spännande område och det verkar onekligen vara här för att stanna!

Varför drar ni igång just nu?
– Det finns en stark marknad här nere i Malmöregionen och under 2016 var samtliga av våra konsulter ute på uppdrag. Det bokstavligt talat bubblar i konsultbranschen just nu och vi känner av ett stort tryck efter kompetenta konsulter. Vi har fått förfrågningar av stora företag som har ett starkt IT-behov och vi vill kunna erbjuda den kompetensen i större utsträckning än vad vi gör idag. Vi ser därför stora möjligheter för alla som är intresserade av att få uppdrag och trivas.

Vad är det som är så unikt med er?
– Det jag tycker om med Kvadrat är att det är ett konsultföretag där man ”är någon”, inte bara en uppdragstagare eller en intäkt. Vi jobbar ständigt med att vara det vi kallar för konsultcentrerade, det vill säga, här är konsultens lycka i centrum. Vi ser att när våra konsulter som är anknutna till oss trivs, då får vi nöjda kunder. Kvadrat är ett nätverk med över 330 seniora konsulter över hela landet och vi kan erbjuda tunga ramavtal men också stöd i sälj och avtalsprocessen.

Kvällens tema – Virtual Reality
marcus_hansson

Marcus Hansson från Mark Two står som första föreläsare och kommer lära oss mer om den virtuella verkligheten. Med en bakgrund inom bland annat webb, marknadsföring, och såklart Virtual Reality, kommer Marcus föreläsa, problematisera och spekulera kring fenomenet på allas läppar. Varmt välkommen!

 

Tack Annette och lycka till med ert IT-forum. Vill du vet mer om Malmökontorets IT-forum så hittar du mer information här . Är du sugen på att testa på livet som Kvadratkonsult så hittar du mer information om hur du går tillväga här.