Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Så ska Örebro bevara IT-kompetensen i regionen

cover

Den 29 januari 2016 gick Ericsson i Kumla ut med beskedet att man kommer skära ned på verksamheten och att endast testutvecklings-avdelningen kommer finnas kvar. Detta innebär att över 350 personer – där merparten har en gedigen erfarenhet och bakgrund inom IT – nu står till arbetsmarknadens förfogande. För många innebär situationen nya karriärsmöjligheter, men för regionen ligger nu utmaningen i att hitta sätt att bevara den kompetens som Ericsson släpper ifrån sig.


 

Den 10 februari i år anordnade Ericsson en stor arbetsmässa för sina anställda med syfte att koppla ihop sina rekryter med olika företag. Under arbetsmässan bjöd Ericsson in runt 100 företag i regionen, där Kvadrat var ett utav dem, som ett led i att näringslivet bygger ett starkt engagemang för att hitta möjligheter och bevara den starka kompetens som finns i regionen.

– Ericsson gör en fantastisk gärning och jag skulle säga att det är föredömligt hur de hjälper sina medarbetare att hitta nya karriärsmöjligheter. För vår del går det inte att sticka under stol med att de anställda nu faktiskt har ett gyllene utgångsläge för att testa på livet som egen. Genom att vara på plats på mässan hoppas vi kunna bidra med kunskap och information om egenföretagande och livet som konsult, säger Johan Nordkvist, VD för Kvadrat i Örebro.

Merparten av de Ericssonanställda som nu kommer ut på marknaden har, genom den paketlösning de erbjudits, en unik möjlighet att testa på livet som egenföretagare. Det finns i dagsläget ett högt tryck i IT-branschen och många kommer ut med helt rätt kompetens och som konsult är uppdragsmöjligheterna stora. Genom att medverka på mässan hoppas Kvadrat kunna vara en möjlighetsöppnare för alternativa karriärsval genom att erbjuda trygghet i att vara egen men inte ensam – någonting som lockade många till Kvadrats monter på arbetsmässan. Under dagen träffade man upp mot 100 kandidater där mer än hälften var intresserade och lämnade CV och det bjöds på många intressanta dialoger med potentiella rekryter. Extra kul är det att när Kvadrat Örebro under fredagen höll öppet hus, dök det upp många bekanta ansikten från mässan.

Vi önskar alla på Ericsson ett stort lycka till!Vill du veta mer om hur du kan bli egenföretagare i Kvadrat så kan du läsa mer här.