Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kicka igång hösten med dig själv som drivkraft

cover

Så här när semestertiderna börjar lida mot sitt slut, och det är dags att återvända till jobbet, kan vi läsa spaltmeter om hur vi ska göra för att hitta orken att återgå till arbetet – allt för att hitta motivationen inför hösten. Magnus Eriksson, projektledare, processledare och inspiratör på Kvadrat, väljer istället att se det hela från ett annat perspektiv – att det faktiskt är kul att komma tillbaka till jobbet. Efter att gått in i väggen två gånger under kort tid, vet Magnus hur viktigt det är att trivas och älska sitt arbete, och att motivation måste komma från sig själv, från äkta arbetsglädje och en egen vilja att utvecklas.  


Efter en härlig semester, där det funnits tid för både en resa till Mallorca och tre veckor på båt, har det nu blivit dags för mig att börja jobba igen. Nu ser jag till att ta med mig den sköna känslan från sommaren vidare in i arbetet och ser fram emot en spännande höst. Detta gör jag framförallt genom sätta upp tydliga mål för mig själv, men också genom att hitta inspirationskällor som ger mig extra energi under hösten.

Sätt upp mål!
Innan sommaren passade jag på att gå igenom alla lösa trådar som fanns i min mailbox och så skrev jag en “att-göra-lista”. Det gjorde att det kändes enklare att komma igång igen och jag visste precis var jag skulle börja. För att jag ska fungera som bäst, så sätter jag varje år upp mål för mig själv. I år har jag till exempel satt upp ett omsättningsmål, ett mål på antal workshops som jag vill ha genomfört, samt att jag ska skriva ett manus till en föreläsning. Nu efter min semester har jag följt upp hur omsättningen sett ut första halvåret. Jag har satt mig och funderat över hur jag ska jobba vidare för att nå mitt årsmål och jag har börjat göra en lista över vilken typ av uppdrag som jag vill ha under hösten. Jag funderar också på vilka kunder jag skulle vilja jobba med under hösten och gör upp en lista över dessa.

Vad ger mig energi och inspiration?
För att fylla på med ytterligare energi och motivation, har jag tagit kontakt med en syrisk familj som kom till Sverige för snart 20 år sedan. Att få höra dem berätta om sin resa som entreprenörer i Sverige, hur de byggt upp sitt företag med en restaurang och ett hotell och hur de under sommaren förvärvat ett antal hyresfastigheter, ger mig ny energi att fortsätta utveckla mig själv och min roll som konsult. Deras budskap är enkelt – vill du så kan du – och det försöker jag leva efter varje dag.

För ungefär tre år sedan tog Magnus ett av sina livs viktigaste beslut. Efter att ha bränt ut sig, för andra gången på bara två år, tog han steget och sade upp sig från sitt jobb för att istället satsa på sin dröm – att starta eget. Magnus är idag inspiratör, projektledare och processledare och får spenderar varje dag med att göra det han älskar. Här kan du läsa mer om Magnus inspirerande resa från utbränd till lycklig egenföretagare.

 


 

var_din_egen_drivkraft

Magnus Eriksson är projektledare, processledare och inspiratör som på ett prestigelöst och strukturerat sätt styr sina uppdrag. Med hjälp av inspirationsföreläsningar, coachande samtal och strukturerade processer hjälper Magnus individer och organisationer att identifiera mål samt planera hur dessa på bästa sätt ska nås. Magnus är även en uppskattad föreläsare och inspiratör som brinner för att motivera andra – framförallt ungdomar – till att förverkliga sina drömmar