Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Det digitala ledarskapet – är du redo för nomaderna?

cover

Vi lever i en dynamisk värld och dagligen ställs företag och organisationer inför stor press när det kommer till att hänga med i digitaliseringens framfart. Men för att vara lyckosam i denna ständiga förändring, vilar ett tungt ansvar även på ledningens förmåga att få organisationen och dess medarbetare att följa med på denna konstanta förändringsresa.

Katerina Sjölander och Linda Vitell har lång erfarenhet av att arbeta med digitaliseringsfrågor och förändringsarbete och vet hur man handskas med både digitala nomader och analoga dinosaurier för att nå framgång i företags digitala transformationer. Under Kvadratdagen i Göteborg den 14 september kommer de att ge en inblick i hur de arbetar med digitalt ledarskap, men redan nu bjuder de på ett litet smakprov.

Hej Katerina och Linda! Varför är det digitala ledarskapet så viktig?
– Digitalisering är numera en hygienfaktor vilket innebär att du måste ta grepp om ditt ledarskap i en digital värld för att behålla din konkurrenskraft framöver. Du behöver tänka nytt och agera snabbt. Tänk till ordentligt på kundnytta, välj dina medarbetare med omsorg, testa dig fram, ha ett tillåtande ledarskap och nyttja potentialen med den digitala verktygslådan – för det finns bara en väg framåt; vinna eller försvinna. Konkurrensen är tuff, och det kommer att bli ännu tuffare.

Var ligger den största utmaningen när det kommer till genomförandet av digitala transformationer?
– I dagsläget så står många företag inför utmaningen att ta fram sin digitala målbild, det vill säga vad man ska göra för att fortsätta vara konkurrenskraftiga. Nästa steg blir således att förstå och ta fram en plan för hur man ska göra den digitala transformationen. Precis som vid alla förändringsresor, så är det avgörande att få med sig människorna i organisationen och att få dem att arbeta i en ständig förändring. Vi menar att det är här den stora utmaningen ligger.

Vad hoppas ni att era lyssnare ska ta med sig från er föreläsning?
– Vi hoppas på att kunna bjuda på inspiration, ny fakta och framförallt nya idéer som lyssnarna kan ta med sig och få nytta av för att kunna fortsätta sin digitala resa i den egna organisationen. Vi hoppas också på att kunna ge besökarna de rätta verktygen för att kunna släppa in nomaderna, ta vara på styrkorna hos dinosaurierna, stimulera innovationer och skapa “speed” i sin verksamhet.

Tack så mycket Linda och Katerina. Vi ser fram emot att höra mer under Kvadratdagen i Göteborg den 14 september. Är du nyfiken på Kvadratdagen, eller vill anmäla dig, så hittar du all information du behöver här

 


Katerina Sjölander arbetar som Interimschef, Transformation Delivery Executive och Senior programledare. Hon är en duktig kommunikatör och har en unik förmåga att se helheten och det värde som IT skapar i organisationer. Katerina har hög kompetens och är en engagerad ledare som tålmodigt driver sina åtaganden till framgång – dessutom är hon en rolig medarbetare att ha omkring sig.

Linda Vitell har över 15 års erfarenhet av projektledning och chefspositioner och trivs som bäst när hon får jobba med att utveckla människor och organisationer. Hon har ett engagemang och en arbetsglädje som tenderar att smitta av sig och hon har en fantastisk förmåga att motivera sina team och medarbetare.