Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kvadrat Sundsvall fyller ett år!

cover

För drygt ett år sedan öppnade Lars Markström upp Kvadrat i Sundsvall – en stad han gärna benämner som Norrlands Silicon Valley. Med en glödhet IT-marknad och ett stort behov av mer IT-arbetskraft i staden menade Lars, för ett år sedan, att hans förhoppningar var att lyfta de arbetsmöjligheter som faktiskt redan fanns där, och göra dessa mer lockande och lättillgängliga. Idag har Kvadrat Sundsvall tio konsulter knutna till sig och framåt fokuserar Lars, tillsammans med vice VD Malin Jönsson, på att få med sig ännu fler på tåget, men också på att fortsätta skapa förutsättningar för att vara världens lyckligaste yrkesmänniskor.

Hej Lars och Malin! Och grattis till Kvadrat Sundsvall som alldeles nyligen fyllde ett år. Hur känns det?
– Tack, det känns otroligt att det redan gått ett år. Tiden går fort när man har kul!

Ni slog upp portarna till Kvadrat Sundsvall för ett år sedan – vad har hänt sedan dess?
– Det roligaste som hänt är naturligtvis att vi har blivit tolv stycken under detta första år. Flera av konsulterna som kommit till oss har inte haft eget företag tidigare och att få vara en del av att de tar det steget är otroligt inspirerande. Vi har också genom våra konsulter fått börja hjälpa och lära känna våra kunder, vilket är både riktigt kul och viktigt. Vi har även hunnit med att göra en del aktiviteter tillsammans som till exempel Öppet hus, sommarfest, julfest och en rad teamluncher, men höjdpunkten var naturligtvis Kvadratresan till Spanien. Att lära känna varandra är en viktig del av Kvadrat – att skapa en stark gemenskap som baseras på tillit och glädje.

”Att lära känna varandra är en viktig del av Kvadrat – att skapa en stark gemenskap som baseras på tillit och glädje”

 

Har det första året levt upp till de förväntningar ni hade när ni öppnade upp kontoret?
– Det första året har varit ungefär som vi tänkt oss. Vi har träffat många möjliga blivande Kvadratare och att ha fått med oss tio stycken konsulter första året är en bra start på att nå de 25-30 vi siktar på – kanske redan under kommande verksamhetsår. Vi vill inte växa för fort då en av de viktigaste sakerna är att vi hinner ta hand om de nya konsulterna, hitta uppdrag till alla och naturligtvis lära känna varandra väl.

Hur skulle ni beskriva Kvadrat Sundsvall och vad det är idag?
– Idag är vi lilla Kvadrat i norr, men vi känner styrkan av att vara en del av hela Kvadrat. Kontakterna med andra orter är oerhört värdefulla för oss såväl som för konsulterna som kan tänka sig uppdrag på andra orter. Våra anställa kollegor på andra orter ska ha ett stort tack för den kunskap de delat med sig av och som hjälpt oss starta upp vår verksamhet under detta första år.
Det bästa med Kvadrat i Sundsvall är att vi fortfarande är nya och att vi har alla möjligheter att tillsammans med våra konsulter bygga upp ett lokalt Kvadrat som är precis som vi vill ha det. Detta gäller i allt från att hitta kunder med behov av hjälp, till att bestämma vilka event vi ska ha. Och ja – till och med gällande vilken kaffesort vi ska ha på kontoret.

“Vi ska fortsätta ta hand om våra konsulter och skapa förutsättningar att vara världens lyckligaste yrkesmänniskor!”

 

Vad är nästa steg för Kvadrat Sundsvall?
– Vi ska fortsätta ta hand om våra konsulter och skapa förutsättningar att vara världens lyckligaste yrkesmänniskor! Och vi ska fortsätta träffa nya kunder och nya duktiga konsulter som vill dra igång sina egna bolag. Att fortsätta sprida budskapet att ”köra eget men inte vara ensam” och vilka fördelar det innebär för konsulterna, känns fantastiskt. Detta blir ett spännande och roligt år!

Stort tack Lars och Malin och lycka till framöver! Här kan du läsa mer om hur du går tillväga om du vill ansluta dig till Kvadrat.