Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Verksamhetsutvecklare och ny på Kvadrat: “Sätt rimliga mål och fira varje framgång!”

cover

Lars-Eric Gustafson är det nya Kvadrat-tillskottet som brinner för att ta med människor på en inre resa och att få dem att lyfta. Och med ett genuint intresse för att få just människor och organisationer att hela tiden växa med sina uppgifter, så får han även möjlighet att utveckla sig själv – något som han mer än gärna gör tillsammans med andra. Här berättar Lars-Eric både om vägen till Kvadrat, men också om hur man kan tänka i sin egen personliga utveckling. Varmt välkommen till Kvadrat, Lars-Eric!

Hej Lars-Eric! Berätta, vem är du?
– Jag bor i Örebro tillsammans med min familj. I 30 år har jag jobbat med data och IT – både som utvecklare och som utredare/ analytiker. Jag har varit Kvadratare sedan oktober förra året och jag började mitt första uppdrag i januari i år. Just nu så veckopendlar jag till Stockholm för ett uppdrag på Polisen där arbetar jag som kravanalytiker inom området utlänningsärenden. Alla vill ju ha ett förbättrat stöd för utlänningsärenden och jag känner mig verkligen privilegierad som får arbeta med detta. Det är ett uppdrag som verkligen får mig att lyfta!

Min fritid ägnas åt olika byggprojekt tillsammans med min sambo Elsa – något som kräver både en praktisk hand, men också samordning med hantverkare på den värmländska landsbygden.

”Jag bjuder in människor på en inre resa och de som tar chansen blir sällan missnöjda.”

 

Du är ju ny på Kvadrat – vad var det som ledde dig hit?
– Under 2016-2017 hade jag ett uppdrag på Transportstyrelsen i Örebro och vid en period så satt jag rumsgranne med Anders ”Limpan” Lindström, som ju är Kvadratare. När mitt uppdrag led mot sitt slut så ställde jag en del nyfikna frågor om Kvadrat och han rådde mig då att ta kontakt med Örebrokontoret.

Jag kände ett visst tvivel inför att ”åter bli egenföretagare” då jag några år tidigare hade haft en resa i en annan bransch där jag var mer utlämnad åt mig själv. Jag agerade allt från säljare till utförare vilket slet hårt på mig, men Kvadrats upplägg passade mig bättre och beslutet blev därför enkelt att ta.

Att ha ett fast uppdrag på 100% är alldeles utmärkt – då är företagandet på topp och det är lätt att planera sin ekonomi. Och att vara sin egen chef passar mig bra. Det finns så mycket stöd att få på Kvadrat och dessutom så har jag lång erfarenhet av företagande som bisyssla. Jag slipper många och långa möten på myndigheten som handlar om rent interna frågor och om omorganisationer. Jag sköter mitt uppdrag och fokuserar helt på det.

”Jag vill utveckla mig själv hela tiden och helst tillsammans med andra.”

 

Du arbetar med att utveckla människor och verksamheter. Vad är det roligaste med ditt yrke?
– Jag är i grunden en väldigt social person och dessutom väldigt nyfiken på det mesta. Jag vill utveckla mig själv hela tiden och helst tillsammans med andra. Jag är certifierad coach och dessutom personbedömare och jag tycker det är så kul att möta olika människor och se dem växa med sina uppgifter. Då växer även jag. Jag bjuder in människor på en inre resa och de som tar chansen blir sällan missnöjda. Det roligaste med mitt jobb är att jag kan göra skillnad på riktigt för både enskilda människor, men också för hela verksamheter, och större än så. Jag kom på ganska sent att jag faktiskt har en förmåga att få människor att lyfta, och tillsammans med min analytiska förmåga så blev det en karriär med IT och verksamhetsutredningar.

Kan du se några kommande trender inom området verksamhetsutveckling?
– Jag tror att vi kommer fokusera allt mer på människans inre, autentiska värden och bygga organisationer utifrån dem. Det gäller att hitta sina genuina drivkrafter och ta reda på vad det finns för högre mening med att ha just dessa drivkrafter. Det har pratats mycket och länge om att sätta medarbetaren i fokus. Men det har ännu aldrig lyckats och det får organisationerna lida för, med resultat av människor som är stressade och mår dåligt. Att släppa loss ljuset inom var och en är vad jag tror på. Jag är engagerad i något som heter LifeSpider System sedan sex år tillbaka och där utbildar vi oss inom just detta område med att hitta människans autenticitet och att glädjas åt varandras storhet.

Vilka är dina fem bästa tips om man känner att man står och stampar på samma ställe i livet och vill komma vidare?
1. Bestäm dig för att du vill utvecklas
2. Ta kontakt med likasinnade
3. Jobba på ditt mentala fokus exempelvis med hjälp av självcoachnings-program
4. Avsätt en stund varje dag till att utveckla ditt nya liv
5. Sätt rimliga mål och fira varje framgång

Tack Lars-Eric och lycka till! Här kan du läsa mer om hur du går tillväga om du vill ansluta dig till Kvadrat.


Lars-Eric Gustafson arbetar som verksamhetsutvecklare, coach och analytiker och några av hans prioriterade områden är verksamhetsutveckling med inslag av verksamhetsutredning, processkartläggning, verksamhetsanalys, informationsanalys samt systemanalys inför systeminförande. Andra områden som Lars-Eric arbetar inom är personlig utveckling och karriärvägledning genom coaching och personbedömning.