Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Möt Rebecka Flink – Kvadrats nya Chief Happiness Officer

cover

De flesta håller nog med om att det är viktigt att trivas på jobbet – ändå så är det inte ofta det finns någon ansvarig för just trivsel-aspekten, och man förväntar sig sällan att den personliga glädjen är något som prioriteras högt inom företagskulturer. CHO-tjänsten är alltså inte särskilt traditionell, men den är livsbejakande och går helt klart i optimismens tecken. Kvadrat Stockholms nya Chief Happiness Officer heter Rebecka Flink och här delar hon bland annat med sig av vad lycka innebär för henne.

Hej Rebecka. Vem är du?
– Jag är 42 år och bor på söder med mina tre barn Love, Tuva och Bonnie. Jag är uppvuxen norr om Stockholm, i den hästrika kommunen Vallentuna, där jag så gott som bosatte mig i stallet under tio år. Jag lämnade sedan hästlivet bakom mig, hamnade i försäkringsbranschen och utbildade mig till försäkringsförmedlare. Efter tio år tog jag steget att starta eget företag inom grafisk formgivning och produktion. Det var något helt annat än försäkringar, men det var en långtgående hobby som jag ville satsa helhjärtat på. Jag arbetade med allt från inbjudningskort till Bindefelds fantastiska fester, till grafisk kommunikation till bland annat försäkringsbolag och klädbutiker. Efter tre år dök möjligheten upp att få vara med och starta ett nytt försäkringsbolag – vilket jag gladeligen tackade ja till. Jag har efter det haft sju otroligt lärorika år på Svedeas kommunikationsavdelning i en bred roll där jag haft mest fokus på kommunikation och projekt- och produktionsledning. Jag är även en matälskande hobbysömmerska som gärna läser böcker om allt från beteendevetenskap till börshandel. Tränar gör jag gärna, då blir det helst löpning eller boxning på Fightbox.

“Titeln är så fantastisk!”

 

Du är ny CHO på Kvadrat Stockholm – alltså Chief Happiness Officer. Vad innebär egentligen denna roll?
– Titeln är så fantastisk! När jag gjorde ett inlägg på min privata Instagram, gällande min nya titel, så lät inte positiviteten vänta på sig. Innan jag ens hann förklara vad rollen innebär – det vill säga att via CHO-rollen bidra till Kvadrats vision att vara ”världens lyckligaste yrkesmänniskor” – så var alla överväldigade.

Varför tror du att du passar bra för denna roll?
– Jag tror att min breda bakgrund inom kommunikation kommer väl till pass även om riktningen mer kommer hamna internt på Kvadrat, än som tidigare – externt. Min erfarenhet kring att starta och driva eget företag kommer också att hjälpa till. Mina främsta egenskaper är dock min kreativitet samtidigt som jag är strukturerad och det tror jag är en fördel i CHO-rollen.

“Det är många saker som tilltalar mig; visionen, kollegorna, företagskulturen, arbetsuppgifterna och inte minst att få arbeta tillsammans med en sådan fantastisk kreatör som Lotta!”

 

Vad är det som tilltalar dig med Kvadrat som arbetsplats?
– Mitt första möte med Kvadrat var på Yasuragi. Stämningen var minst sagt tilltalande och alla som jag fick möjlighet att prata med var fantastiska ambassadörer. Det var en härlig bekräftelse på min uppfattning om Kvadrat. Det är många saker som tilltalar mig; visionen, kollegorna, företagskulturen, arbetsuppgifterna och inte minst att få arbeta tillsammans med en sådan fantastisk kreatör som Lotta!

Som din titel pekar på så kommer du att arbeta med lycka på Kvadrat, men vad är lycka för dig privat?
– Jag får lyckokänslor av väldigt mycket. För att nämna några saker så är lycka för mig att fika med min bästa vän, att äta och laga god mat, att vakna på morgonen och känna genuin glädje, att vara frisk, att hänga med barnen, att dansa, att lyssna på musik och inte minst att fastna i ett syprojekt där jag tappar både tid och rum.

Stort lycka till Rebecka! Är du nyfiken på Kvadrat? Här kan du läsa mer!