Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Kvadratdagen Malmö: Så tänker och agerar du mer digitalt

cover

På Kvadratdagen i Malmö den 18 oktober kommer vi bland annat få lyssna till entreprenören, Interimschefen och den digitala affärsutvecklaren – Thomas Dalebring. Thomas arbetar med att öka företagets digitala mognad genom att analysera behovet av, och implementera, digitala tjänster för att få mätbarhet och ökat resultat genom automation. Hans uppdrag sträcker sig från strategisk rådgivare, till produktchef och projektledare, samt till flera digitala roller däremellan. Och förutom att skapa strategier och arbetssätt, så hjälper han även ledningen att etablera en “agilearning”-organisation. Under Kvadratdagen kommer Thomas guida oss utifrån sin gedigna erfarenhet från digital affärsutveckling från bolag som bland annat IKEA, Ework Group och Bergans of Norway, och tillsammans kommer vi reda ut begrepp och inspirera till att tänka och agera mer digitalt.

Ge oss ett smakprov från föreläsningen – vad kommer du bjuda på?
– Först och främst så kommer jag prata om bakgrunden till varför digital transformation behövs. Det finns nämligen många uttryck där ute som är ganska svåra att förstå. Man pratar om begreppet “digitalt”. Men vad innebär det egentligen? Många har till exempel inte förstått skillnaden mellan den digitala transformationen och IT-revolutionen på 2000-talet. Under föreläsningen kommer jag dels prata om de makro-trender som ligger bakom den fjärde, industriella revolutionen och dels kommer jag dyka ner i ett begrepp som jag myntat; “agilearning” – att kunna lära sig agilt, i jämförelse med mer traditionella tankesätt.

 

“Istället handlar det mer om förmågan att kunna driva förändring och att kunna agera på den information man redan har tillgänglig, samt göra informationen tillgänglig för alla.”

 

I det traditionella tankesättet så ser man kunskap som något man tillförskaffar sig, och när man väl lärt sig något så är man bättre än alla andra; för att man kan mer än vad de kan. Men – med agilearning så har man faktiskt inte något behov av kunskap. Kunskapen finns alltid tillgänglig överallt. Istället handlar det mer om förmågan att kunna driva förändring och att kunna agera på den information man redan har tillgänglig, samt göra informationen tillgänglig för alla. Det är kraften! Agilelearning är det som krävs för att ha ett nytt, digitalt mindset och därför kommer jag prata om vad som krävs för att kunna vara agilearning. Jag kommer under föreläsningen gå igenom nio stycken “möjliggörare” för detta.

Vilka är tre av dina bästa tips för att tänka och agera mer digitalt?

1. Ta beslut utifrån och in, istället för inifrån och ut
2. Lägg all kompetensfokus på förmåga, istället för på erfarenhet
3. Börja styra din verksamhet baserat på KPI:er, istället för på uppgift

Vad hoppas du att besökarna får med sig av din föreläsning?
– Man kommer få med sig konkreta verktyg för hur man ska starta den digitala transformationen och förhoppningsvis känna motivation i form av: “Ja, det här vill jag börja ta tag i!”. Detta antingen på individnivå, eller för det företag man representerar.

Tack så mycket, Thomas! Vill du komma och inspireras tillsammans med oss? Då kan du anmäla dig till Kvadratdagen här!


Datum: 18 oktober
Tid: Kl. 16.30-20.30. Mingel från 16.30. Föreläsningarna startar kl. 17.00
Plats: Casino Cosmopol, Kungsparken, Slottsgatan 33, Malmö (Ta med legitimation)
Sista anmälningsdag: 15 oktober

Arrangemanget är kostnadsfritt men om du uteblir utan att avboka dig tar vi ut en avgift på 200:-