Blog-header

Kvadratbloggen

Kvadrat är livsstilsbolaget med visionen att göra sina konsulter till världens lyckligaste yrkesmänniskor

Dela

Summering av 2018: Fem händelser i sann Kvadrat-anda

cover

2018 var ett händelsernas år för Kvadrat. Och som om det inte vore nog med att bolaget fyllde hela 30 år, så öppnade dessutom det tionde Kvadratkontoret. Här följer ett par av årets stora händelser och många, många fler ska det bli – nästkommande år!

Kvadrat Sundsvall fyllde ett år

 

Tidigare i år firade Kvadrat Sundsvall 1-årskalas. Då bestod Kvadrat Sundsvall av 13 kompetenta personer. I februari beskrev VD Lars Markström och vice VD, Malin Jönsson vad nästa steg för Kvadrat Sundsvall skulle bli:

“Vi ska fortsätta ta hand om våra konsulter och skapa förutsättningar att vara världens lyckligaste yrkesmänniskor! Och vi ska fortsätta träffa nya kunder och nya duktiga konsulter som vill dra igång sina egna bolag. Att fortsätta sprida budskapet att “köra eget men inte vara ensam” och vilka fördelar det innebär för konsulterna, känns fantastiskt. Detta blir ett spännande och roligt år!”

Idag är de hela 19 kompetenta personer, så förväntningarna har onekligen blivit till verklighet. Stort grattis återigen!

Läs mer om att Kvadrat Sundsvall fyllde ett år här!

 Kvadrat Stockholm flyttade till nya lokaler

 

I september i år gick det stora flyttlasset för Kvadrats huvudkontor i Stockholm. Efter många år på Sveavägen 90, så flyttade kontoret till Kungsbro Strand 33. Den nya lokalen erbjuder närhet till Kalbergskanalens vatten och det härliga promenadstråket runt Kungsholmen. Det nya kontoret har en betydligt större loungedel och samtliga arbetsplatser, såväl för anställda som för konsulter, ligger på samma våningsplan. Ett kontor möblerat för mer “tillsammans-känsla” i sann Kvadrat-anda!Det tionde kontoret öppnade

 

I slutet av året var det dags att slå upp portarna för det tionde Kvadratkontoret. Denna gång blev det i Småland – närmare bestämt i Växjö. Så här sa kontorsansvarige Mathias Bransmo om varför man valde att öppna just där:

“Växjö är en växande stad inom IT-området som har ett spännande, entreprenöriellt och dynamiskt näringsliv. En sådan miljö är en bra mylla och grogrund för konsulter som är intresserade av att förverkliga sin dröm om att någon gång starta eget och bli mer självständiga i sitt yrkesliv. Det erbjudandet vill Kvadrat nu etablera i Växjö.”

Läs mer om Kvadratkontoret i Växjö här!

 Kvadrat fyllde 30 år

 

I år fyllde Kvadrat hela 30 år! Det är mycket spännande som har hänt under dessa år och här följer ett par viktiga årtal i Kvadrats 30-åriga historia:

1988: Det hela började med att Kvadrat grundades i en mjölkbutik på Lilla Essingen i Stockholm. Där blev Kvadrat sju kollegor samma år.
1991: Kvadrat flyttade till nya lokaler i ett eget hus på Upplandsgatan i Stockholm. Detta år startade även Kvadrats partnerprogram.
1994: Detta år flyttar Kvadrat in i de ikoniska lokalerna på Sveavägen i Stockholm.
1998: Nu börjar Kvadrat bilda dotterbolag, där Kvadrat Teknik, Kvadrat Konsult och Kvadrat Internet kom att bli de första av sitt slag.
2000: Kvadrats Friends-program – alltså ett program för Kvadrat underkonsulter – startade, vilket gav Kvadrat möjlighet att agera som en större leverantör mot kunder.
2006: Detta år startade våra första kontor på andra orter. Först ut blev Linköping och Malmö.
2008: En ny lågkonjunktur kommer i spåren av finanskrisen, men Kvadrat klarar sig hyfsat undan. Mycket tack vare samarbetet mellan konsulterna och de fantastiska säljarna.
2011: Konsultbolaget Red Oak köps av Kvadrat. Bolaget drevs av några gamla kollegor och hade en modell som liknade Kvadrat. Red Oak är nu borta som bolag, men många av konsulterna är nu en del av Kvadrat. Detta år bildas även Kvadrat Management som en avknoppning från Kvadrat Stockholm. Detta tillsammans med ungefär 20 konsulter för att sätta managementerbjudande i Kvadrat på Stockholmskartan.
2013: Kvadrat Linköping skaffar två satellitlokaler; en i Örebro och en i Jönköping.
2014: Kvadrat Örebro och Kvadrat Jönköping bolagiseras och Kvadrat Göteborg startar.
2017: Kvadrat Sundsvall går igång.
2018: Kvadrat startar en plattform för konsulter som vill utveckla produkter och/eller affärsidéer. Detta kallas för Kvadrat Inkubik. Kvadrat öppnar i Växjö.

 

Nu ligger Kvadrats stora utmaning i att behålla fokus på de gamla kärnvärdena de kommande 30 åren och ändå fortsätta utveckla företaget.

Läs mer om att Kvadrat fyllde 30 år här!

 Kvadratare som tagit frihet på allvar i år

 

Under året som gått har flera konsulter och anställda bejakat sina intressen och kunskaper och, vid sidan av arbetet, följt sina drömmar:

Robert Dybeck med familj testade livet på Nya Zeeland

 

Med fem enkelbiljetter, och med visum för ett år, begav sig Kvadratkonsulten Robert Dybeck med familj iväg till Nya Zeeland. Och med målet att lära sig konsten att leva utan att äga, har de befunnit sig på andra sidan jordklotet i snart ett år. En tid in i äventyret uttryckte sig Robert så här:

“Efter en månads etablering började jag med full energi ge mig ut i affärslivet i Auckland; på med skjortan och färjan in till stan. Nätverkande genom att add:a på LinkedIn, träffa influencers och nyfikna som inte tackar nej till en kopp te med svensken. Jag dammade av säljskorna och började ringa och jaga allt som rörde sig – bokstavligen. Det är verkligen en svajande vardag där jag pendlar mellan hopp och förtvivlan. Det krävs mycket självpepp och “hur svårt kan det vara”. Nu är första kundavtalet signat och jag hoppas mycket på ett partnerskap med ett bra konsultgäng som överväger att lägga om sin affärsmodell och erbjuda Teamtailors verktyg som en del av deras erbjudande. Det kommer bli grymt; jag kan hänga på deras kontor, få hjälp av deras säljkår ut och så vidare.”

Så här säger Robert i december 2018:

“Ett år går fort och vi peppar järnet för återinträde till Stockholm. Vi längtar hem allihop i kombination med sorgliga avsked och Kiwi-julstress. Svårt att summera innan vi är hemma känns det som, men är oerhört stolt över alla i familjen och det vi upplevt under detta äventyr. Barnen har verkligen utmanats och klarat det med bravur. Det går inte att beskriva stoltheten när dottern fick godkänt i alla ämnen och blev utnämnd till kursetta i ”business”-ämnet. Det toppades av att sonen Kasper fick utmärkelsen ”Most progress during the year ”. Tårarna bokstavligen sprutade när han fick gå upp på scen till alla kompisarnas jubel. Själv är jag stolt över att ha nått mitt mål: Skapat ett fungerande företag med kunder och bra rykte i stan, och jag har precis kontrakterat min efterträdare som nu är redo att driva det vidare med mitt stöd på distans. Det har varit ett grymt år och den enda lilla oron just nu är hur vi ska kunna komma ner till 30 kilo packning var igen om ett par veckor och att det kommer kännas precis som vanligt redan första veckan i januari…”

Läs mer om Robert Dybecks resa här!

Sara Wetterling och passionen för vin

 

Saras resa började 2014 med ett besök i Katalonien. Många kindpussar senare, och övertygelsen att förmedla vinböndernas passion till Saras kunder, fick henne att grunda företaget: Wine Stories. Så här säger Sara om resan:

“Sedan starten har resorna mångfaldigats, banden till vingårdarna har stärkts och ett allt mer utvecklat sortiment har tagits fram. Min vision är att erbjuda Sveriges intressantaste vinportfölj från Spanien och vinerna ska spegla Spaniens historia och utstråla sitt stolta ursprung, fina kvalitet och generösa mångfald.

Att kunna dela min passion för vin och sen kombinera det med att vara ansluten till Kvadrat, har gjort mitt liv mycket mer spännande. Jag hoppas jag kan fortsätta vara verksam i dessa två världar som ger mig glädje på sina olika sätt.”

Rebecka Flink med passion för att designa kläder

 

Till vardags arbetar Rebecka som Chief Happiness Officer på Kvadrat Stockholm. Men – hon är en person med många strängar på sin lyra. Sprunget ur passionen för dans och olika uttryckssätt har hon, tillsammans med en av sina närmsta vänner, tagit fram och designat hundra procent dansvänliga byxor – för alla tillfällen. I augusti lanserades den första kollektionen. Så här säger Rebecka om saken:

“Från början var idén att ta fram tre olika set; casual, business och fancy. Men tanken att kategorisera kläder och människor kändes omodernt och linjerade inte alls med vilka vi är. Vi tänkte om och ur det föddes vårt varumärke WHO ARE YOU – byxor för alla tillfällen och du bestämmer själv när och var du ska använda dem.

Mitt arbete på Kvadrat ger mig gemenskap och möjlighet att träffa härliga människor regelbundet, alltså att vara i ett större sammanhang. Att designa kläder är min passion och meditation. När jag syr så är jag oftast ensam och jag är då oerhört fokuserad. Då får jag utlopp för mitt skapande. Att kombinera dessa två sysslor ger mig en komplett bricka av upplevelser och tillstånd.”

Läs mer om Rebecka och hennes passion här!

God jul och gott nytt år önskar Kvadrat!