Hoppa till sidans innehåll

Att bli rekryterad av en kompis

Frida Ancker Wikholm och Mats Tuomas träffades första gången när Frida var Mats chef hos en kund för drygt 10 år sedan. När Mats konsultuppdrag tog slut höll han och Frida kontakten. Mats har flera gånger “hintat" om att Frida borde komma till Kvadrat...

Mats Tuomas och Frida Ancker Wikholm.

Mats beskriver sitt intryck av Frida så här: Frida var min chef under en period, jag upplevde henne som kompetent, driven och med mycket humor. En person som jag gärna skulle ha som kollega igen. Det är också de egenskaperna som jag tycker är viktiga eller kanske till och med nödvändiga att ha om man ska bli en bra konsult.  

För snart ett år sedan kände Frida att tiden var mogen. Det som gjorde att det kändes tryggt att ta steget var en kombination av längtan efter mer inflytande över det professionella livet och att hon kände att hon samlat på sig värdefull erfarenhet.

Frida, berätta om rekryteringsprocessen, hur gick det till, hur upplevde du den? 

− Hela rekryteringsprocessen gick ganska fort. Eftersom jag redan tidigare blivit introducerad till vad Kvadrat står för och vad det innebär att starta eget så var fokus mest på mig, vem jag är, vilken profil jag har och vad jag vill framåt. Jag fick träffa några av säljarna via Teams och sedan under en Corona-säker rekrytlunch IRL. Jag upplevde hela processen som en öppen och ärlig dialog där det faktiskt handlar om att båda sidor ska känna att det blir en bra matchning.    

 Hur var det att starta bolag och börja på Kvadrat? Fanns det några alternativ, hur tänkte du?    

− Det är enklare att starta bolag än vad jag trodde, allt är digitaliserat och mycket information går att hitta på nätet. Jag fick rådgivning kring vissa av mina funderingar av Kvadrat, som stöttar när man behöver, men låter en vara så självständig som man önskar.    

Alternativet till Kvadrat hade varit att stå helt ensam som företagare men nätverket som kommer med Kvadrat, både professionellt och socialt, är viktig för mig och är inget jag på egen hand kan bygga upp.   

Jag har hittills hunnit med några enstaka event med kollegor IRL men ser fram emot att vara med på fler när pandemin släpper sitt grepp. Kvadrat har verkligen ansträngt sig för att hitta alternativ så några digitala event har det också blivit. Jag uppskattar att nätverkandet på Kvadrat bygger på frivillighet. Man känner ingen press att delta om tiden inte räcker till. När man deltar är man då mer närvarande och engagerad vilket man också känner från kollegorna.   

 Hur länge har du varit Kvadratare?   

− Sedan augusti 2020   .            

Vad har du för profil eller inriktning som konsult?  

− Jag är produktägare/projektledare mot teknikintensiv industri, framför allt inom inbyggda system och IoT.    

Vad har du för Kompetens/utbildningar?  

− Jag är civilingenjör inom Teknisk Fysik med en kandidatexamen inom Företagsekonomi.  Jag är vidareutbildad inom ledarskap och agila metoder.                                                                            

 Vad är på gång, hur ser framtiden ut inom din kompetens/inriktning?   

− Det är massor på gång! De inbyggda systemen fortsätter att bli alltmer kompetenta och kraftfulla när processorerna ständigt utvecklas. Fler och fler inbyggda system blir dessutom uppkopplade och del av ett IoT-system, där 5G lägger till ytterligare en dimension. Man kan undra vad man inte kommer kunna göra inom en snar framtid, men den absolut viktigaste frågan nu är hur säkerheten ska garanteras i dessa system.   

När det gäller arbetssätt så fortsätter SAFe att vinna popularitet för verksamheter som inser värdet i att skala sitt agila arbetssätt.     

Vad gör du för uppdrag just nu?   

− Just nu sitter jag som projektledare för vidareutveckling av RCO:s larm och passagesystem.    

 Vad är det bästa med Kvadrat?  

− Nätverket! Kvadrat erbjuder möjligheten att under lättsamma former skapa ett professionellt nätverk. Nätverket kan förutom att öppna upp för nya möjligheter även fungera som ett bollplank för sin personliga utveckling.  

Hur är dina kollegor på Kvadrat?   

− Välkomnande, trevliga och grymt kompetenta.   

Hur är livet på Kvadrat?   

− Livet på Kvadrat är lite som att vara en del av en familj som ställer upp när det behövs men låter en vara självständig i mycket.    

 Vad gör du när du är ledig, har du privata projekt eller hobbies?           

− Min största hobby genom livet har varit hästar och allt som hör där till. Till min stora glädje är även resten av familjen intresserade så vi befinner oss ofta i stallet tillsammans.   

Ett annat stort intresse är arkitektur, inredning och byggnadsvård vilket kommer väl till pass när man som vi flyttat in i ett renoveringsobjekt från förra sekelskiftet. Flytten gick för tio år sedan och projekten tar aldrig slut. Just nu lär jag mig bila, knäcka sten och gjuta betong i källaren.  

Tack Frida! 

Är du också intresserad av Kvadrat? Läs mer här

  

Kvadrat i siffror

 • 439

  Konsulter, kollegor och kompisar

 • 342

  Kunder senaste året

 • 4,6/5

  Kundnöjdhet sedan 2007

Vision

Världens lyckligaste yrkesmänniskor

Branscher

 • Bank och försäkring
 • Offentlig sektor
 • Digitala produkter
 • Telekom
 • Utbildning/forskning
 • Medtech
 • Automotive
 • Retail
 • Logistik
 • Återvinning